Тролейбусники перекрили рух через заборговані зарплати

08 Грудня 2015, 10:14
5187

Кілька десятків працівників Луцького підприємства електротранспорту (ЛПЕ) перекрили рух вулицею Богдана Хмельницького перед міськрадою, вимагаючи від мерії виплатити їм заборговану зарплатню і змінити керівництво ЛПЕ.

Мітинг влаштували 8 грудня приблизно з 8:00. Тролейбусники блокували рух транспорту протягом години. До гурту вийшов заступник міського голови Сергій Григоренко. Він закликав людей не створювати лучанам незручності і запросив працівників на перемовини з міською владою після засідання оперативної наради. Проте мітингувальники вимагали негайних переговорів. І продовжували скандувати, поки їх не запросили до приміщення міськради.

«Зарплатню нам не виплачували з вересня. Якщо наші вимоги сьогодні не задовольнять, ми всі разом напишемо заяви на звільнення. І хай тоді наш мер сам керує тролейбусами, навіть тими 40 машинами, які обіцяв купити», – зазначив водій тролейбуса Сергій Семакін.

У приміщенні міськради на перемовини з працівниками підприємства вийшов міський голова Микола Романюк.

Мер запевнив, що про проблеми підприємства електротранспорту знає і намагається їх вирішити. Держава, за словами міського голови, затримує виплату коштів за пільгове перевезення. Тому не все залежить від міської влади.

«Зараз я бачу такий вихід: ми постараємося максимально залучити кошти з державного бюджету протягом цього-наступного тижня. Що стосується частини грошей з міського бюджету, то ми приймемо рішення на сесії міськради», – зауважив Микола Романюк.

На цьому частина працівників залишила приміщення міськради, інші – продовжили суперечку із заступниками міського голови.












Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром