Де у Луцьку «щепити» дитину від кору

10 Серпня 2017, 12:13
2256

В обласному центрі Волині можна зробити щеплення від кору у відділеннях профогляду на проспекті Волі та вулиці Чорновола.

Про це йшлося 10 серпня під час круглого столу в управлінні охорони здоров’я на тему «Епідемічне благополуччя з кору та краснухи в області потребує уваги», пише ІА Волинські новини.

Головний лікар КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська розповіла, що батьки неохоче ведуть своїх дітей на щеплення від кору та інших інфекційних захворювань.

«95% щепленого населення – це епідблагополуччя для нашої області. В нас нехороша ситуація з щепленнями у 6-річних дітей. Тому закликаю всіх прийти на щеплення до чергових лікарів перед тим, як розпочнеться навчальний рік. Закуплена хороша вакцина бельгійського виробництва. Ми знаємо, які ускладнення дає епідемічний паротит на чоловіче здоров’я, також краснуха дає велике ускладнення у вагітних. Я прошу батьків не перекладати батьків відповідальність на медиків. Медикам щеплення не потрібно, це потрібно подумати вам за здоров’я ваших дітей. Батьки говорять, що, аби не школа, то вони б не робили щеплення – це вже просто кричуща ситуація. На жаль, ми запрошували батьків через шкільну службу по 2-3 рази, але батьки не реагують», - зазначила Оксана Лєщинська.

«Звертайтеся будь-куди, чи в відділення профогляду на Волі чи на Чорновола. Щеплення можна зробити з 8.00 до 20.00. Головне – ваше бажання», - підсумувала медик.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром