У центральному парку презентували оригінальні екоскульптури з гілля

29 Квітня 2021, 17:40
У центральному парку Луцька презентували оригінальні екологічні скульптури з гілля 4028
У центральному парку Луцька презентували оригінальні екологічні скульптури з гілля

У центральному парку Луцька презентували оригінальні екологічні скульптури з гілля тих дерев, які раніше кронували. 

Нагородження майстрів та відкриття артпленеру «Трансформація»  відбулося 29 квітня. На події був міський голова Луцька Ігор Поліщук із заступницею Іриною Чебелюк, ректорка ЛНТУ Ірина Вахович, ректор ВНУ Анатолій Цьось, викладачі луцьких вишів та митці. Унікальні роботи бачила і журналістка Район.Луцьк. 

Демонтоване під час кронування гілля трансформувалося у твори мистецтва. Кожна скульптура мала свою концепцію та приховувала особливий зміст. 

«Наш парк – особливе місце.. Усі ці скульптури наповнили наш парк особливим змістом. Тому що тепер можна не просто прогулятися, а підійти до кожної скульптури, помилуватися майстерністю тих, хто творив», – сказав очільник Луцька. 

За словами міського голови, присутніх екоскульптур у центральному парку зробить прогулянки лучан ще більш цікавими та особливими. Як зауважив Ігор Поліщук, Луцьк надихнув інші міста на створення схожих фестивалів. 

«Приємно, що інші міста цікавляться нашим досвідом та хочуть повести у себе такий фестиваль», – додав Ігор Поліщук.  

Унікальність кожної скульптури довели її автори. До створення артпленеру «Трансформація» долучилися десять команд митців, студентів та викладачів Волинського національного університету імені Лесі Українки, Луцького національного технічного університету, Луцького ВПУ будівництва та архітектури, Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, вихованців артстудії «Пятерня», артшколи «Чарівний пензлик». Саме вони створювали композиції з гілок дерев, які стали окрасою парку. 

«Ці роботи стануть ще одним магнітом, який притягуватиме людей до парку культури і відпочинку імені Лесі Українки», – зазначила координаторка проєкту та мисткиня Тетяна Мялковська

Присутні на презентації екоскульптур радо їх фотографували та розглядали, розпитували митців про творчий процес та складнощі роботи. А вже за мить після офіційної частини присутні почали фотографуватися біля оригінальних робіт. Жартома додавали, що відтепер у центральному парку – нові фотозони. 












Читайте також: У Галереї мистецтв презентували фотовиставку Лідії Кожевнікової «Віра»

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром