У Чаруківському заказнику виявили порушників, які наловили 10 кілограмів риби та втекли

29 Квітня 2021, 17:18
3440

У Чаруківському заказнику невідомі наловили 10 кілограмів риби, але побачили рибоохоронний патруль, викинули весь улов та втекли.

Про це Район.Луцьк повідомили у рибпатрулі.

На «гарячу лінію» Волинського рибоохоронного патруля 24 квітня надійшло повідомлення про порушення Правил рибальства на водному об’єкті, поблизу села Чаруків Городищенської ТГ Луцького району Волинської області (Орнітологічний заказник «Чаруків»).

Державні інспектори рибоохорони спільно з офіцером Городищенської громади та громадськими активістами-рибалками оперативно прибули на вказане місце. Під час обстеження водного об’єкту виявили, що невідомими особами пошкоджено спускний шлюз, далі оперативна група помітила двох чоловіків.

Побачивши, що до них наближаються рибпатрульні, порушники встигли втекти, викинувши мішок з уловом. У мішку знаходилося 10 кілограмів риби. Оскільки деяка риба ще була жива, її випустили у воду, чим попередили збитків на суму 2,5 тисячі гривень. Решту улову передадуть на корм тваринам у зоопарк. На порушників склали акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Про випадок повідомили керівництво Городищенської сільської ради. У сільській раді повідомили, що на водоймі невідомі особи пошкодили дамбу,  тому вода частково зійшла. На місце 26 квітня виїхала комісія з працівників сільради для обстеження території. Дамбу відновили.

Довідково:

Нагадуємо, з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 30 грн, ляща – 301 грн, сазана – 602, щуки – 602 грн, окуня – 141 грн, плітки – 150 грн.

Читайте також: Волинський рибпатруль передав Луцькому зоопарку 90 кілограмів риби

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром