#ШоТамСесія. Підсумки десятого засідання Луцької міської ради 

29 Квітня 2021, 10:03
Луцька міська рада 2879
Луцька міська рада

День 28 квітня вдесяте зібрав у стінах Луцької міської ради народних обранців. На засідання сесії депутати налаштувалися серйозно, адже до розгляду виносилося понад 150 питань.

Незважаючи на таку чималу цифру, впоралися, порівняно, швидко, використавши тільки необхідну трихвилинну перерву на зібрання комісії. Чи то гарна сонячна погода не спонукала довго засиджуватися в сесійній залі, чи то велика частка технічних питань, а може, депутати й депутатки спішили додому пекти пасочки, але засідання завершилося близько 14:00.

 Все найголовніше, що встигли вирішити та обговорити за ці кілька годин, журналістки Район.Луцьк зібрали для вас в одному місці:

У Луцькраді – нова структура виконавчих органів

Депутати Луцької міської ради затвердили нову структуру виконавчих органів міської ради, загальної чисельності апарату міської ради та її виконавчих органів.

Департамент фінансів та бюджету Луцької міської ради перейменували на Департамент фінансів, бюджету та аудиту Луцької міської ради, а Департамент сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради – на Департамент молоді та спорту Луцької міської ради.

Окрім того, в структурі з'являться: Департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради; Департамент освіти Луцької міської ради; управління інформаційної роботи Луцької міської ради; управління персоналу Луцької міської ради; відділ охорони культурної спадщини Луцької міської ради; відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради; відділ з питань праці Луцької міської ради та відділ транспорту Луцької міської ради.

Не «пережили» сесію і підлягають ліквідації управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради; управління освіти Луцької міської ради; управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради; управління містобудування та архітектури Луцької міської ради; управління земельних ресурсів Луцької міської ради; управління з питань праці Луцької міської ради; управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради; відділ інформаційної роботи Луцької міської ради; відділ кадрової роботи та нагород та відділ зв'язків з громадськістю.

Відтепер загальна чисельність апарату міської ради та її виконавчих органів становитиме 667,5 штатних одиниць.

Депутати Луцькради вимагають кримінальної відповідальності за співпрацю з Росією

Депутати Луцької міської ради підтримали колективне звернення до президента, в якому просять встановити кримінальну відповідальність за колабораціонізм.

Так, депутат Микола Федік розповів: обурливо, коли на сьомому році війни з Росією є особи, які не приховують своєї співпраці з країною-агресором, або ж досі називають війну на Сході громадянською.

Знищена садиба: Поліщук прокоментував знесення будинку на вулиці Ярощука

Депутатка Алла Доманська зауважила: відділ охорони культурної спадщини не доклав не доклав необхідних зусиль, аби ця старовинна садиба набула статусу пам'ятки архітектури.

«Ви можете обгрунтувати архітектурну цінність будинку на вулиці Ярощука, який 30 років простояв без господаря і нікому не був потрібний? Хто обгрунтовує його архітектурну цінність?» – відповів Поліщук.

Очільник відділу Олександр Котис зазначив, що подання відповідних документів в ОДА для отримання статусу об’єкта культурної спадщини не означає фактичного отримання цього статусу. Усе залежить від Консультативної ради.

Депутат Андрій Білан запропонував напрацювати звернення до ОДА щодо співфінансування утримання чи передачі на баланс громади пам'яток, які не можуть утримувати за кошти з обласного бюджету.

«На превеликий жаль, відділ охорони культурної спадщини діє в межах чинного законодавства. Законодавство передбачає певну процедуру. Не може Олександр Михайлович залазити в бульдозер і викидати з кабіни тракториста. Є обмеженість повноважень відділів. На мою думку, Олександр Котис є одним з найкращих знавців історії і архітектури міста. Людини, яка б краще впоралася з цією роботою, на цей момент я не знаю», – прокоментував ситуацію міський голова Ігор Поліщук.


Бізнес фінансово підтримав ковідний госпіталь у Луцьку

Підприємці виявили фінансову підтримку для тимчасового ковідного шпиталю на базі окремого корпусу Луцького клінічного пологового будинку.

Соціально відповідальним бізнесменам – Луцькому домобудівельному комбінату, ПрАТ «ВГП», «Модерн-Експо» – Ігор Поліщук висловив особисту подяку.

Депутат Луцькради поскаржився на міський авторинок

Депутат Олександр Ткачук виступив із запитом, під час якого поскаржився на авторинок у Луцьку.

Він зауважив, що така торгівля дуже ускладнює рух транспорту на вулиці Єршова, а особливо критична ситуація складається в «базарні» дні – четвер та неділю. 

Зі значних «мінусів» – стихійна торгівля не тільки автівками, а й побутовою хімією, продуктами харчування тощо, а також псування газонів недобросовісними водіями.

Ігор Поліщук, міський голова, зауважив: земельна ділянка авторинку, про яку йдеться, наразі не перебуває у власності жодного суб’єкту господарювання.

У Луцьку боротимуться з комарами та кліщами

У луцьких парках та скверах проведуть заходи з дезінсекції, спрямовані на зменшення кількості кліщів, комарів та інших надокучливих комах. Заходи ці проведуть одразу після настання сухої погоди, аби спеціальні речовини не змив дощ.

У Луцькій громаді реорганізують медзаклади

У Луцькій міській територіальній громаді з 2 серпня цього року розпочнеться реорганізація медичних закладів. 

До КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади» приєднають КП «Луцький центр первинної медичної допомоги», КП Луцький центр первинної медичної допомоги № 1», КП «Луцький центр первинної медичної допомоги №2», КП «Луцький центр первинної медичної допомоги № 3». 


Транспортний колапс на Дубнівській: що про це кажуть у міськраді 

Депутат Михайло Щур виступив із проблемою доїзду містян, які проживають в районі вулиці Дубнівської.

Так, у «години-пік» в цьому районі відбувається справжій транспортний колапс – люди не можуть дістатися до школи чи роботи, а також приїхати додому. 

Депутат попросив, аби управління транспорту та зв’язку переглянуло графіки руху і додало рейси у ранішні та вечірні години.

Депутати Луцькради виступили «за» збільшення частки податків з фізичних осіб до місцевих бюджетів

Депутати Луцької міської ради надіслали колективне звернення до Верховної Ради України про збільшення частки податків з фізичних осіб до місцевих бюджетів на 5%.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль наголосив, що у разі прийняття такого рішення, баланс збільшення реверсної дотації і доходів до бюджету з надходження ПДФО буде на користь бюджету громади на 40 мільйонів гривень.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024