Виборці самі йдуть у Луцьку ТВК, аби засвідчити підписи за відкликання «тушок»

09 Серпня 2017, 16:33
2670

У Луцьку ТВК виборці самі йдуть, аби засвідчити та підтвердити свої підписи в підписних листах за відкликання депутатів-зрадників.

Так, сьогодні, 9 серпня до виборчкому зранку прийшло вже більше 25 виборців, - пише ВАР.

Як пояснили у виборчкомі, законодавством передбачений такий метод перевірки підписів, якщо виборець має з собою паспорт – його підпис засвідчує правоохоронець, голова ТВК та член комісії у відповідному акті.

Тому, оскільки за 9 днів роботи виборчкому, комісія не визначилась з методом перевірки підписів, громадяни самі вирішили піти до Луцької ТВК з паспортом і підтвердити, що вони особисто підтримували ініціативу за відкликання депутатів.

«Якщо я сама приходила до намету, аби поставити підпис за їхнє відкликання – то чому я буду потім від цього відмовлятись? Це моя позиція і вважаю, що вони у міській раді вже не потрібні. Поки вони будуть ходити по хатах перевіряти достовірність підписів – то й рак свисне. Тому я вирішила особистоприйти – і най перевірять просто тут. Бо це вже починають маніпулювати і затягувати процес. Їм дуже вже не хочеться покидати свої місця в міськраді», – говорить пані Олена.

Оскільки за 9 днів роботи виборчкому комісія досі не визначилась з методом перевірки підписів, громадяни самі приходять до Луцької ТВК з паспортами, аби не затягувати процедуру.

Нагадаємо, що 10 липня в Луцьку створили ініціативну групу, учасники якої працюють над відкликанням п'ятьох депутатів: Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна. Позбавити мандатів їх можуть уже на початку вересня.

Читайте також:  Депутати-«тушки» можуть отримати кримінал за перешкоджання роботі виборчкому

Читайте також: Голова Луцького виборчкому вважає, що депутати-відкликанці перешкоджають роботі комісії

Депутати-«відкликанці» погрожують членам виборчкому, – активісти

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром