Лісівники обіцяють лучанам дешеві новорічні ялинки

07 Грудня 2015, 15:36
4655 Джерело: novadoba.com.ua

Лісомисливські господарства області підготували для продажу лучанам та мешканцям інших міст і селищ краю близько 70 тисяч ялинок.

Як повідомила головний спеціаліст відділу лісового господарства ВОУЛМГ Марія Христецька, вартість однієї ялинки чи сосонки буде залежати від її висоти, пише «Волиньпост».

Для прикладу, одне новорічне деревце заввишки від 1 м до 1,25 м коштуватиме 60 гривень, 1,5-2,0 м – 75 гривень, 2,0-2,25 м – 100 гривень, 2,5-3,0 м – 170 гривень. Це роздрібні ціни для реалізації на ялинкових базарах та через павільйони «Лісовичок». Але придбати ялинки та сосонки можна буде безпосередньо і в лісництвах та держлісгоспах, у ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Цього року лісогосподарства планують постачити для громадян 70 тисяч ялинок та сосонок. Найбільше, 7 тисяч новорічних дерев, зобов’язалися продати покупцям ДП «Маневицьке ЛГ», по 5 тисяч – ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», ДП «Камінь-Каширське ЛГ» та ДП «Цуманське ЛГ», 4,5 тисячі – ДП «Городоцьке ЛГ», по 4 тисячі – ДП «Турійське ЛГ» та ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

Варто зауважити, що у попередні роки гірлянди на волинських ялинках засвічували також жителі Криму, Донецької і Луганської областей. Цього року новорічні деревця не постачатимуть на окуповані українські землі. Однак, як повідомили у обласному управлінні лісового та мисливського господарства, через волонтерів певну кількість новорічних ялинок передадуть нашим солдатам в зону АТО.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром