Українська традиція в релігійних обрядах: у Луцьку покажуть фотовиставку Лідії Кожевнікової

27 Квітня 2021, 12:14
1626

У луцькій Галереї мистецтв відбудеться відкриття виставки фотографій та презентація фотокниги Лідії Кожевнікової «Віра».

Про це Район.Луцьк повідомила фотографка.

«Віра» – це книга фотографій, на яких зафіксовані сімейні події, пов’язані з релігійними обрядами, зокрема, хрещення та вінчання. Деякі з цих фото представлені на виставці, яка символічно презентуватиметься на передодні Великодня.

Фотографка Лідія Кожевнікова розповіла, що на створення цієї книги її надихнув мароканський друг.

«Подорожуючи Португалією, ми зайшли в храм у місті Порто. У цей час там були хрестини маленької дитини. Мій друг настільки зацікавився цим процесом, що мені було складно його забрати з церкви. Коли ми вийшли з храму я пояснила що відбувалося Таїнство Хрещення і для чого воно, адже у них в Ісламі інші традиції та обряди», – каже авторка.

За словами Лідії Кожевнікової, вона багато років знімає сімейні події, пов’язані з церковними Таїнствами Хрещення, Вінчання та релігійними святами.

«За цей час в архіві зібралось багато робіт, серед яких є справжні шедеври «вирішального моменту», які зможуть розповісти людям про нашу українську культуру, адже більшість наших традицій пов’язані саме з релігією», – розповідає мисткиня.

Відкриття виставки та презентація книги відбудеться 28 квітня о 16:00 в Галереї мистецтв за адресою вулиця Лесі Українки, 24а.

Читайте такожВолинський краєзнавчий музей запрошує на вечірню екскурсію з каганцями

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром