Брати Капранови зіграли для лучан кобзареп

07 Грудня 2015, 15:01
2437

Брати Віталій та Дмитро Капранови відіграли сольний концерт у пабі «ЛучеSk».

Захід відбувся у неділю, 6 грудня, за підтримки митецького об'єднання «Стендаль».

Як і обіцяли організатори, вечір був наповнений позитивним настроєм, іронічним гумором та натхненням. Письменники-музиканти розпочали привітанням із Днем Збройних сил України. Кажуть, цей день став визнанням справжнього українського війська.

Брати Капранови заспівали музичні композиції на вірші поетів Сергія Татчина та Макса Паленка. Вони вважають себе прозаїками, тому найчастіше користуються віршовими доробками колег та друзів. На підтвердження цього музиканти виконали кілька пісень на слова Олександра Ірванця.

Дмитро та Віталій виконують кобзареп, боса-нову, джаз і навіть регі. Для гри використовують старенький акордеон. Переконані, що пісні будь-якого стилю можуть звучати у сучасному українському вимірі, проте рідна мова найкраще «лягає» на боса-нову та блюз.

 «Коли поганій людині добре, виходить шансон, коли добрій людині погано – це блюз»,  – напівжартома заявили музиканти.

У цьому стилі брати Капранови виконали твір на слова Тараса Шевченка «Думи мої, думи». Зізнаються, пісню хотіли записати на конкурс каверів Кобзаря, присвяченому 200-річчю з його дня народження. Запис відбувався 18 лютого.

«Події на Майдані завадили це зробити. Ми, як і багато хто із колег- письменників, і зрештою, простих українців, були там. Було не до запису, хоча згодом ми таки записали пісню, вже не для конкурсу», –  розповіли брати Капранови.

Музиканти переконані, що кавери мають право на існування, лише якщо зроблені на рівні з оригіналом. Українські музиканти мають виконувати пісні один одного. Тому, кажуть, і дають нове життя композиціям Kozak System,Ot Vinta та Марічки Бурмаки. Вони спробували переспівати навіть культовий рок-гурт AC\DC.

По завершенню концерту Брати Капранови зізналися, що особливо люблять лучан.

«Хоча ми люди зі степу, а тут все-таки Полісся, з волинянами ми входимо в резонанс. Вони розуміють нас, а ми їх. Це, мабуть, підземні флюїди. Ми завжди у Луцьку виступаємо добре», – зізнаються музиканти.

Район. Луцьк також дізнався, що навесні брати Капранови завітають до міста з презентацією нового роману. Обіцяють зібратися у більш книжковому місці, бо книга таки серйозна, проте ввечері можуть і пограти у одному з пабів міста.












 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром