Проривний контракт: «Богдан» переміг у тендері в Чехії

26 Квітня 2021, 18:22
1522

Українському виробнику автобусів та тролейбусів «Богдан» вперше вдалося вийти на ринок Чехії з новими тролейбусами.

Про це повідомляють у пресслужбі автоскладального заводу.

Корпорація «Богдан» у консорціумі з чеською компанією Tram For Envi поставить шість нових тролейбусів з автономним ходом для транспортної компанії м. Їглава (Чехія) за підсумками тендеру, в якому Консорціум визнали переможцем майже рік тому.

Покупку фінансуватимуть за допомогою європейської субсидії. Це буде двовісний низькопідлоговий тролейбус, який може виїжджати за межі контактної мережі. Значна частина конструкції тролейбуса повинна мати складові чеського виробництва, наприклад обладнання Cegelec.

У травні 2020 року чесько-український Консорціум визнали переможцем тендера на постачання тролейбусів для транспортної компанії м. Їглава, в якому він конкурував з Škoda Electric. До цього протягом багатьох років тільки Škoda Electric вигравала контракти на поставку тролейбусів, а прихід інших виробників призвів до суттєвого зниження цін.

Корпорація «Богдан» близько 10 років тому мала досвід співпраці з чеською компанією Cegelec і представляла тролейбус в рамках спільного проєкту в м. Острава (Чехія). Серед інших великих поставок продукції корпорації в ЄС – поставка в 2013 році спільно з польською компанією Ursus 38 тролейбусів та один електробус в м. Люблін.

Читайте також: 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром