Віддала молодість і здоров'я: історія ліквідаторки аварії у Чорнобилі з Городищенської громади

26 Квітня 2021, 16:14
Неля Шнайдюк – ліквідаторка наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 2576
Неля Шнайдюк – ліквідаторка наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Неля Шнайдюк – ліквідаторка наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. За мужній вчинок жінка нагороджена медаллю «Захиснику Вітчизни», але там, у горні трагедії, їй довелося залишити своє здоров'я і молодість.

Історією Нелі Шнайдюк поділилися на сторінці Городищенської громади.

Народилась Неля Володимирівна у селі Бережанка в 1964 році. Дитячі роки героїні пройшли у рідному селі, а по закінченню Бережанківської восьмирічної школи (1980 рік) вступила до Луцького технікуму торгівлі. Закінчивши його, пішла працювати в ОР міста Луцька. 

Страшна трагедія 26 квітня 1986 року не оминула жінку. Вже в травні 1986 року, ще зовсім юною, Неля поїхала на ліквідацію наслідків  аварії. Спершу потрапила в 30-кілометрову зону в селі Зелений Мис і пропрацювала там місяць, а вже в липні 1986 року опинилася у самому Чорнобилі. Там на неї чекав місяць роботи і страшні показники дозиметра.

«Неля Володимирівна не любить згадувати ті події, а тим паче жалітись. Коли я запитала про ті місяці ліквідації, на мить зависло мовчання і лише враз зволожені очі виказували той невимовний жаль, біль та страх,  що довелось пережити цій ще тоді зовсім юній дівчині», – пише інтерв'юерка на сайті.

Ліквідація добряче підірвала здоров'я жінки. Та попри це, Неля Шнайдюк знайшла сили повернутися до звичного життя: з чоловіком збудували власний дім із садом, виростили дітей, вже дочекалися онуків.

Читайте також: У Луцьку вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром