Спортсмен із Голишева став чемпіоном Європи з козацького бою

26 Квітня 2021, 13:41
2794 Джерело: Сайт Боратинської громади

Юний спортсмен із Голишева Боратинської громади став чемпіоном Європи з козацького бою.

Про це йдеться на сайті громади.

Днями у Харкові завершився Чемпіонат Європи з козацького бою. Попри складну епідеміологічну ситуацію, стіни харківського Палацу спорту «Локомотив» зібрали понад 600 учасників – представників майже всіх регіонів України, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Білорусії, Таджикистану та Литви. Боратинську громаду на Чемпіонаті у складі збірної Волині представляв 9-річний Ілля Анікін з Голишева (клуб бойових мистецтв «PRIDE»).

За результатами запеклих протистоянь Ілля здобув перше місце у розділі «Борня 2», а також друге у розділі «Борня 3» у ваговій категорії 30 кг.

«Суперники були дуже гідні і сильні, тому морально було непросто. Вийшло так, що під час змагань я ще й травмував ногу і вже навіть хотів зніматися, але тато переконав іти до кінця. Незважаючи на те, що фінальний поєдинок за звання чемпіона я проводив із травмою, мені все ж вдалося здобути перемогу», – розповідає спортсмен.

Гордості та радості за сина не приховують батьки – Микола та Іванна Анікіни.

«Хвилювання було шалене, хоча ми знали, що він впорається. Ілля у нас справжній боєць, в усіх сенсах цього слова. Його перемога – результат тривалої і кропіткої праці, а ще, мабуть, талант. Син займається бойовими мистецтвами лише 2 роки, але вже зумів досягти чималих висот. Навіть на своїх перших змаганнях, в яких він брав участь після місяця тренувань, він здобув абсолютну перемогу. Ілля знайшов себе у спорті, йому це подобається, а ми намагаємося усіляко його у цьому підтримувати», – кажуть батьки.

Після відпочинку та серії літніх навчально-тренувальних зборів, спортсмен у складі збірної Волині представлятиме честь України на Кубку Європи з козацького двобою, що відбуватиметься восени у Варшаві.

Читайте такожФК «Любарт» – бронзовий призер Другої ліги Чемпіонату України

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром