Волинську ОДТРК ліквідують, але скорочень не буде, – Куліш

07 Грудня 2015, 13:57
2876

Волинська облдержтелерадіокомпанія змінила статус – тепер ВОДТРК іменується Волинською регіональною дирекцією Національної телекомпанії України (ВРД НТКУ).

Хоча обласна телерадіокомпанія змінила назву, це не означає, що компанії більше не буде, пишуть ІА «Волинські новини».

Про те, як реформується обласна телерадіокомпанія і що означає зміна назви для працівників і глядачів – у розмові з генеральним директором ВОДТРК Ольгою Куліш.

– Це звичайна зміна вивіски чи оновлення концепції роботи компанії?

– Розпочнемо з уточнень. Філія Національної телекомпанії України «Волинська регіональна дирекція» створена у вересні 2015 року, Волинська ОДТРК тоді ж розпочала процес реорганізації шляхом приєднання до НТКУ, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2015р. №567 «Деякі питання утворення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України». Тобто, цей процес – не зміна вивіски, а кардинальне реформування, яке має завершитися створенням суспільного мовлення в Україні. Що маємо зараз? Згідно з наказом Держкомтелерадіо, 1 грудня 2015 року колектив Волинської ОДТРК перейшов у повному складі у Волинську регіональну дирекцію НТКУ, Волинська ОДТРК готується до припинення юридичної особи. Найменше хочу, щоб хтось сприймав ці перетворення як знищення телерадіокомпанії зі славною 75-літньою історією. Ні, це продовження історії, новий виток розвитку волинського регіонального телерадіомовлення.

До моменту створення ПАТ «НСТУ» (а це, кажуть в НТКУ, станеться не раніше квітня 2016 року) телеканал «Нова Волинь», Волинське радіо, радіостанція «Луцьк» працюватимуть в ефірі за тією ж програмною концепцією, що і раніше. Звичайно ж, із 1 січня ми оновимо сітку мовлення з урахуваннями побажань нашої аудиторії, плануємо створити кілька нових телерадіопроектів вже на основі тих знань, які отримали 36 журналістів компанії на тренінгах, проведених для нас Академією «Дойче Велле».

– Що вже зроблено в процесі реформування?

– «Всіх в один колгосп!» – такий механізм закладений у Законі України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». І саме на цьому етапі знаходиться зараз система державного телерадіомовлення – приєднується до НТКУ: колективами, майном, ліцензіями на мовлення. Паралельно створюється Наглядова рада майбутнього НСТУ, яка має остаточно визначитися зі статутом, керівними органами, структурою, програмною концепцією… Далі Фонд держмайна має акціонувати НТКУ і аж тоді постане Суспільне мовлення в Україні де-юре.

– Чи зміниться кількість власного продукту, ефірного часу, тривалості мовлення?

– До моменту створення НСТУ обсяги не зміняться. Так нас запевняють в НТКУ і Держкомтелерадіо. Звичайно ж, ми відстоюємо право наших глядачів і слухачів на повноцінні регіональні телерадіоканали суспільного мовлення. Остаточні рішення прийматиме Наглядова Рада НСТУ.

– Чи зміниться інформаційна сітка?

– Менше новин не стане. А взагалі у 2016 році наші канали мають стати цікавішими ще й тому, що ми розширюємо горизонтальну співпрацю з іншими обласними філіями НТКУ. Усі кращі передачі, що виготовляються на Волині, транслюватимуться в інших регіонах, а на волинських каналах ми зможемо бачити і чути цікаві проекти з усіх областей України.

– Як це вплинуло на заробітну плату, на штатний розпис? Чи планується скорочення працівників?

– Штатний розпис Волинської регіональної дирекції НТКУ такий же, як і в ОДТРК. Скорочення не планується, якщо не зменшаться обсяги мовлення і виробництва. Вирішуватиме це Наглядова рада НСТУ.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром