Двох дітей-ромів відправили з автостанції до притулку

08 Серпня 2017, 16:20
4402

Патрульна поліція зайнялася проблемою «ромського свавілля» на автостанції в обласному центрі Волині.

Про це сьогодні, 8 серпня, на своїй сторінці у Facebook написав Антон Романюк.

Нагадаємо, у кінці травня лучанин написав, що роми займаються жебрацтвом (стаття 304 ККУ), використанням малолітніх дітей для заняття жебрацтвом (стаття 150-1 ККУ), ворожінням (стаття 181 КУпАП), «сюди також входить розпивання спиртних напоїв (стаття 178 КупАП) та ряд інших правопорушень». Причиною нависання петиції стало те, що «дирекція АС № 1 та поліція на численні скарги громадян стосовно цієї проблеми не реагує».

16 червня Ігор Поліщук у своїй відповіді на петицію повідомив, що перенаправив цю петицію для розгляду в управління патрульної поліції в місті Луцьку департаменту патрульної поліції Національної поліції України.

Сьогодні, 8 серпня, департамент патрульної поліції надав відповідь автору допису.

Зокрема, у відповіді зазначається, що зараз екіпажі патрульної поліції посилено патрулюють територію АС №1 для попередження можливих правопорушень.

Також патрульні зазначили, після проведення спільного відпрацювання з працівниками сектору превенції на території автостанції дох дітей ромської національності правоохоронці відправили до дитячого притулку у смт. Рожище.

«Нарешті питання ромського свавілля на луцькій АС № 1 почало просуватися в сторону вирішення. Дякую Патрульна поліція Луцька що ви почали працювати по цій проблемі», – зауважив Антон Романюк.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром