Представників громадського формування звинувачують у незаконному стеженні і контрабанді

08 Серпня 2017, 14:26
2423

Прокуратура і СБУ викрили в обласному центрі Волині членів громадської організації з охорони правопорядку.

Прокуратура Волинської області спільно із підрозділами Управління СБУ в області у результаті спільних слідчих та розшукових дій викрили і припинили діяльність групи осіб, які позиціонували себе як члени громадського формування з охорони правопорядку, йдеться у повідомленні на сайті прокуратури області.

Цих осіб, а мова, вочевидь, йде про представників ГФ «Варта порядку», підозрюють у тому, що вони, з метою незаконного стеження, збору та використання у власних цілях та на замовлення третіх осіб конфіденційної інформації про особисте життя громадян, у тому числі публічних осіб в регіоні, організували контрабандне переміщення  в Україну, задля подальшого використання у власній незаконній діяльності, спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, стосовно яких встановлені обмеження перебування у вільному обігу.

Нині тривають першочергові слідчі (розшукові) дії зі встановлення повного кола учасників злочинної змови та осіб, які користувались їхніми послугами щодо незаконного стеження та збору конфіденційної інформації.

Читайте також: Перемоги: СБУ затримала керівника «Варти порядку»

Вирішується питання про обрання викритим у злочинній діяльності особам запобіжних заходів та повідомлення їм про підозру у вчиненні контрабанди і незаконного придбання та використання спеціальних технічних засобів отримання інформації (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 201, ч. 2 ст. 359 КК України).

Читайте також: В офісі «Варти порядку» і у помешканні керівника ГФ силовики проводять обшуки

Зауважимо, що за такі діяння передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Читайте також: Міська влада фінансово підтримує лише «обрані» громадські формування, – ЗМІ

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром