Депутат міськради хоче запровадити уроки "Луцькознавства"

28 Червня 2015, 09:58
6428

Щоб наше місто стало справді туристично привабливим, розробки туристичних маршрутів - мало, необхідно піднімати люсдький потенціал міста, - переконані у Луцькій міськраді.

Депутат Наталія Бунда є начальником управління туризму та промоції міста. Район. Луцьк поцікавився, чого, на її погляд, не вистачає сьогоднішній культурі міста. Відповідь не забарилась - уроків луцькознавства.

Поки не все просувається швидко, але ми працюємо над додатковим уроком «Луцькознавство». Географія рідного краю це одне, а такий урок, який хочемо запропонувати ми, може вести людина з будь-якою професією. Головне – її знання і вміння донести це дітям. Луцькознавство повинне бути незвичайне. Діти більшість свого часу проводять у школі, і не факт, що в сім’ї є достатньо сприятливі умови для відпочинку, коли дитина повертається є навалою домашніх завдань.

Депутат переконана, що пожвавить розвиток туризму саме підвищення культури містян і навчання їх до плідної співпраці ще зі шкільних лав. Якщо налагодити містки зв'язків між студентами та школярами, Луцьк отримає невгамовне джерело ідей, а головне - тих, хто свідомі та відповідальні за свої рішення, адже бачать їх реальність та вагу.

Тому ми культивуватимемо заняття на свіжому повітрі, міні-екскурсії цікавими місцями, що поряд зі школами і, звісно, Старим містом. Першій школі тут пощастило з локацією, але це не говорить про те, що будуть обділені інші.  Простір для розвитку ідей є, і ми готові співпрацювати з тими, хто дійсно хоче долучитись до процесу.

Наталія Бунда
Наталія Бунда
Сьогодні не можна покладати руки. І світ повинен знати, що українці – це не африканські племена, що винищують одне одного. А насправді, як би це банально не звучало, все починається з дитинства. І ми ніколи не подолаємо ворога, якщо, насамперед, будемо непевні у власнох силах. Знаючи, хто ми є, ми чітко бачимо, куди нам рухатись. І, врешті, поки самі люди не полюблять свого міста, це не вдасться жодному гостеві. Дух громади – ось і є візитівка Луцька. - резюмувала Наталія Бунда.
 
Аліна Демчук цьогоріч стала бакалавром журналістики. Дівчина підтримує ідеї факультативного луцькознавства і для студентів та розповідає, що за час навчання в університеті вихід групою до Замку був лише один, а спільних прогулянок, екскурсій чи будь-яких флеш-мобів, які активізували б молодь довкола Старого міста, так і не відбулося.
Я родом з Калінінграда і до Луцька потрапила в 7 класі, не знаючи ні української мови, ні історії. Але так склалось, що я завжди спрагла до нових знань, ціную спілкування з цікавими людьми і чуттєва до сильної енергетики. Дух історії на теренах старого міста відчутнимй на кожному кроці. Давній Лучеськ, як я люблю його називати, ніколи не може бути зайвим: ні тоді, коли ти в гамірній компанії друзів, ні тоді, коли ти поглинутий глибокими роздумами. Ці стіни, дороги і непомітні неозброєним оком дрібнички  створюють луцьку ідентичність.
Аліна Демчук
Аліна Демчук
 
Спілкувалась Ярослава БЛИСКАВИЦЯ
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром