Жирна крапка: музиканти третього дня «порвали» бандерштатівську публіку

07 Серпня 2017, 21:35
2335

Ось і завершився триденний фантастичний «Бандерштат» у Рованцях.

Фестиваль українського духу зібрав рекордні 12 тисяч людей із різних куточків України та закордону. Це додає масштабному дійству ще більше колоритності та оригінальності.

Люди отримали море емоцій, драйву та просто провели свій час з користю. Як сказала Олена із Черкас «Такі фестивалі не забуваються». І справді, таке з голови не викинеш.

Головною фішкою фестивалю стала якісна українська музика, яку народ слухав протягом трьох днів. День за днем відомі гурти розпалювали бандерштатівську публіку. А на останній день виконавці, в прямому сенсі, її порвали. Люди просто шаленіли.

«Так, це було вражаюче. Я не відчуваю ніг, але готова танцювати ще хоч тиждень»  - ділиться емоціями Яна з Івано-Франківська.

Найбільше люду зібралось біля головної сцени. Прибувши на фестиваль о 17 годині, потрапляємо на драйвовий виступ гурту «Karna». Команда музикантів неабияк розворушила людей, аж до того, що чоловіки влаштували два кола слему під сценою.


Оригінальні хлопці одеського рок-гурту «Epolets» не гірше виступили на Бандерштаті. Разом із ними стрибали всі.

Артисти тримали швидкий темп, що стало до вподоби публіці, а соліст гурту Павло Варениця під час виступу видерся на самий верх сцени, чим здивував людей і підсвідомо змусив вийняти телефони з кишень.




Після того, бандерштатівців запросили взяти учать у флешмобі. Тисячі людей, об’єднавшись створили напис УПА75.

Ну що ж, на наступних виконавців зійшов подивитись чи не весь люд фестивалю, адже на сцену вийшли відомі «O.Torvald». Учасники Євробачення показали справжній клас, люди співали в один голос із Женею Галичем

Також, вони спостерігали шалений рух на сцені, біганина з гітарою, гучна рокова музика не давала і глядачам стояти на місці.





«Тартак». Гурт, який заснували у Луцьку подарував глядачам гучність, позитив.

До музикантів приєднався ведучий головної сцени, так званий М’яч. Тож, разом вони проспівали цілий концерт. Хто-хто, а ці люди реально качали.

Посеред виступу, Сашко Положинський разом із М’ячем Дредболом просто впали на руки глядачам. Тож фанати мали можливість поносити співаків на руках.





А закривати головну сцену випало мамонтам, українському гурту «Воплі Відоплясова». Не зважаючи на те, що перед ними виступав не один гурт, вони всеодно налаштували публіку на свій особливий лад. Олег Скрипка показав на сцені справжнє шоу рухів, музичних звуків та декламування віршів.

Крім того, Скрипка разом з усіма заспівав Гімн України, що було надзвичайно чуттєво.





Як не дивно, але усіх виконавців просили заспівати на біс, не відмовив ніхто.

Після виступу славнозвісних «ВВ» на сцені появились ведучі М’яч Дредбол та Вікторія Жуковська, які за давньою традицією зробили перекличку областей, що присутні на фестивалі.

Приємним стало те, що яку область не називали – на кожну було чути радісні вигуки. Вийшли і за межі України, на Бандерштат приїхали люди з Франції, Німеччини, Італії...

Останньою крапкою фестивалю у 2017 році став виступ гурту «Один в каное» на Тихій сцені. Це було справді натхненно, панувала спокійна дружня атмосфера. Годинник показував другу годину ночі, але люд не збирався розходитись.

«Це саме те, що потрібно після гучності й шалених танців. Розслабитись, задуматись і просто дякую «Один в каное», вони зробили цю ніч» - ділиться враженнями киянин Артур.

Тож усі зручно вмостились на траві, обкутались пледами й ковдрами, слухали заспокійливу і таку самобутню музику.

А після того хто-куди, хтось додому пішки, хтось в намети. Але знаємо одне, що усі розходились щасливими із посмішками на обличчі.




Марія ВАВРИНЮК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром