Леся Українка, рейтинги та карантин: Дмитро Разумков відвідав Волинський національний університет

22 Квітня 2021, 14:05
Дмитро Разумков 3146
Дмитро Разумков

У Волинському національному університеті голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову презентували 14-томник творів Лесі Українки.

На заході 21 квітня побували журналістки Район.Луцьк.

Урочисту атмосферу в головному корпусі намагалися створити просто з порогу. Обабіч сходів на кожному поверсі стояли на варті студентки у вишиванках. А в актовому залі на четвертому поверсі поважних гостей зустрічали народними піснями тріо бандуристок «Дивоструни».


Почесна «свита» Дмитра Разумкова складался з народних депутатів та місцевих вищих чинів. Ректор Анатолій Цьось у вступному слові привітав усіх поіменно: на зустрічі були голова комітету з питань науки, освіти та інновацій Сергій Бабак, заступниця голови комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Оксана Дмитрієва, народні депутати Ігор Палиця, Ігор Гузь, Вячеслав Рубльов, Степан Івахів, Ірина Констанкевич, Валерій Стернійчук, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко, міський голова Луцька Ігор Поліщук та ректорка Луцького національного технічного університету Ірина Вахович.



Ректорка ЛНТУ Ірина Вахович
Ректорка ЛНТУ Ірина Вахович

Читайте такожВолинський університет уклав договір про співпрацю з облдержадміністрацією

Після бурхливих овацій для кожного імені ректор почав розповідати столичним гостям про всі здобутки університету із цифрами та статистикою. Зокрема, нагадав про наукові досягнення викладацького складу, успішну роботу новоствореного медичного факультету та участь у різноманітних міжнародних проєктах. Не обійшлося й без прохань.

«Враховуючи ситуацію в Україні, необхідно розпочати створення студентських кампусів у прикордонних містах, які стануть культурним, соціальним та ідеологічним форпостом держави. Волинський університет має всі передумови, а головне земельну ділянку, де можна побудувати такий кампус. Тож ми просимо народних депутатів та голову Верховної Ради України про підтримку в будівництві такого студентського кампусу», – додав Анатолій Цьось.

Дмитру Разумкову також показали чи не найбільше досягнення університету за останній час – повне зібрання творів Лесі Українки у 14 томах. Презентував видання проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик. Проректор розповів про процес укладання творів, роботу з першоджерелами, попередні спроби видати усі твори патронеси університету та переваги цього видання.

Ректор Анатолій Цьось
Ректор Анатолій Цьось

Проректор Юрій Громик
Проректор Юрій Громик

Читайте також: «Мрії здійснюються»: у ВНУ презентували повне зібрання творів Лесі Українки

Голова Верховної Ради зазначив, що його мати працює в театрі імені Лесі Українки в Києві, тому йому теж близька її історія. Посадовець теж долучився до перерахування університетських досягнень. Зокрема, згадав про рейтинг Україна-200, в якому заклад піднявся на 109 пунктів.

Наступні пів години Дмитро Разумков відповідав на запитання студентів та викладачів про боротьбу з пандемією, дистанційне навчання та правильну підготовку тих, хто обрав собі спеціальність «Міжнародні відносини».

«Ситуація з коронавірусом зараз непроста. Мені не подобається, що працювати і вчитися треба онлайн. Я розумію, що онлайн освіта не така якісна. Хочу, щоб ми повернулися до нормального освітнього процесу. Ваша область наразі має позитивну динаміку, але інші регіони в гіршій ситуації. Тому поки доводиться адаптуватися до того, що є», – зазначив голова Верховної Ради.

Студенти також зачепили питання паспортів вакцинації.

«Щодо паспортів вакцинації, то у нас зараз недостатня кількість вакцинованих. Паспорти потрібні в першу чергу, щоб ми могли подорожувати в інші країни. Але в більшості країн такі ж проблеми з вакцинацією, як і в нас. Про паспорти можна буде говорити, коли буде більше вакцинованих», – пояснив Дмитро Разумков.

Ректорка Луцького національного технічного університету Ірина Вахович не ставила ніяких питань, проте звернулася з проханням. З її слів, ЛНТУ подає інвестиційний проєкт реставрації Будинку офіцерів, пам’ятки архітектури у центрі Луцька. Тож вона попросила Дмитра Разумкова та присутніх нардепів підтримати цей проєкт.

Голова Верховної Ради відповів, що нічого обіцяти не може, але зробить все можливе.



Дмитро Разумков
Дмитро Разумков








Фото Ірини КАБАНОВОЇ

Читайте також: Скільки заробляють заступники Ігоря Поліщука 
 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром