Селяни у Підгайцівській громаді згуртувалися проти закриття місцевої школи

22 Квітня 2021, 09:27
Фото ілюстративне 3254
Фото ілюстративне

Підгайцівські чиновники і частина депутатів підрахували, що через кілька років забракне державних коштів на утримання шкіл у селах їхньої громади.

І вирішили завчасу вдатися до економії: залишити тільки 4 з 13 навчальних закладів, а решту закрити. Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Почали зі школи у селі Пальче. Але тут же і завершили, бо селяни згуртувалися і не дозволили.

Крім того, селяни запевняють, що місяць тому підгайцівські депутати тихцем оглянули школу і винесли вирок – закрити. Місцеві жителі про це взнали лише дякуючи допису депутата Розумовського у соцмережі.

Мешканці Пальче налаштовані войовниче, вимагають у депутатів прибрати руки від їх школи, адже свого часу її збудували усім селом. А 3 роки тому громада виграла міжнародний грант на утеплення закладу, дофінансовував модернізацію також не бюджет, знову люди скидалися самі, навіть ті у кого не має дітей-учнів.

«Батьки не зможуть завозити дітей до школи, вчителі теж не будуть закріплені за кожною дитиною. То, як нам надіятися, що моя дитина буде в безпеці», –  каже мешканка села Пальче Галина Онопріяк.

На збори в Пальче приїхали і місцеві депутати, виявилося, що не всі вони бачать сенс у тому, щоб закривати місцеву школу.

«У нас абсолютна більшість депутатів не поділяє думку про закриття, – розповідає депутат Підгайцівської сільської ради Віталій Заремба . – Тому ми не дозволимо «через коліно» вирішити це питання».

Мешканці Пальче вважають, що перший бій за свою школу вони виграли, але не битву. Тому обіцяють бути напоготові.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром