Доїзд до всіх сіл Підгайцівської громади можна організувати за три місяці, – Микола Господарик

21 Квітня 2021, 15:52
Микола Господарик 2878
Микола Господарик

Підприємець, засновник підприємства «Преміум-Сервіс ЛТД» та депутат Підгайцівської сільської ради Микола Господарик висловив свою думку щодо проблеми транспортного сполучення усіх сіл Підгайцівської громади.

Так, чоловік впевнений: міг би забезпечити доїзд до усіх сіл при правильній фінансовій підтримці і узаконенні необхідних маршрутів за три місяці. Про це пише ВолиньPost.

«Я займаюся пасажирськими перевезеннями 13 років. Ви бачили, в якому стані наш автопарк. Усе працює чітко. У нас – автоматизована система контролю за маршрутами. З комп’ютера я бачу, де і який автобус, скільки він проїхав і на якій швидкості рухається. На якій зупинці і скільки часу стоїть. Хто водій і як з ним зв’язатися. Є навіть прорахована середня кількість людей, які заходять на кожній зупинці», – розповідає Господарик.

Чоловік впевнений – коли є адекватний контроль, все працює чітко.

«Багато проблем на дорогах якраз через те, що немає контролю, чиновникам це нецікаво. За документами на маршруті їздить два автобуси класу Євро-5 з 6:00 ранку до 22:00 вечора, а на ділі на дороги виходить «пазік» і їздить, як собі хоче. У мене була показова ситуація з Олександрією. Люди дуже просили автобус. Офіційно він там був. Але насправді жоден автобус не заїжджав в це село, бо тут живе 100 людей і перевізнику нецікаво. Ви не уявляєте, скільки довелося виходити, щоб добитися автобус в Олександрію! Нарешті погодили. Я видихнув – вдалося людям допомогти. Але, знаєте, що вони зробили?! Пустили автобус о 16:00 один раз на день! Скажіть, кому він там потрібен в такій порі? Автобус треба вранці, щоб дітей до садочка підвести і на роботу доїхати», – ділиться депутат.

Микола Господарик вважає: є влада, обов’язок якої – забезпечити комфортне життя для людей. У тому числі – громадський транспорт. І якщо є потреба в не рентабельному маршруті, влада повинна доплачувати, але автобус повинен ходити в кожне село.

«У селах завжди будуть збиткові маршрути. Пускати рейси о 5:00 ранку і 23:00 вечора теж ніколи не буде прибутковим. Тому я вважаю, що громада повинна дотувати такі перевезення. Для бюджету це невеликі гроші, а для людей – можливість вчасно і комфортно їздити, а не ходити до траси по 5 кілометрів. Як варіант, можна домовлятися із перевізником і давати один прибутковий маршрут, а інший – нерентабельний. Але для цього треба навести порядок, розробити нормальні маршрути. Не під брата-свата, а під потреби людей», – каже підприємець.

За його словами, аби забезпечити ідеальне траспортне сполучення селами Підгайцівської громади, треба дотриматися кількох пунктів. 

«Перше – відійти від старих маршрутів, зроблених ще за радянських часів, провести повний моніторинг потреб населення і розробити чіткі маршрути та строгі графіки руху. Друге – забрати готівку і зробити електронну систему контролю маршрутів.
 Третє – облікувати всіх пільговиків і платити за них з бюджету. Я б пішов навіть далі. Це така моя суб’єктивна позиція, але я б зробив безкоштовним проїзд і для всіх дітей. Мене дуже обурює, коли бачу, як водії не зупиняються дітям. Вони не бачать дітей, вони бачать 1 гривню, яка нецікава. Хіба це нормально?», – обурюється Господарик.

«Хотілося б, щоб налагодилась нормальна співпраця з керівництвом сільради і вдалося системно працювати над тим, щоб людям жилося комфортніше. Не запускати з Разумовським автобус за свої гроші, а зробити так, щоб проблем з транспортом не було. Не дивитися, як витрачають по 50 тисяч на підсипання доріг, а зробити капітальні ремонти», – підсумував Микола Господарик.

Читайте також: Два депутати Підгайцівської громади організували безкоштовну маршрутку №32

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром