Два депутати Підгайцівської громади організували безкоштовну маршрутку №32

21 Квітня 2021, 13:56
Два депутати Підгайцівської громади організували безкоштовну маршрутку №32 2817
Два депутати Підгайцівської громади організували безкоштовну маршрутку №32

Депутати Підгайцівської громади В'ячеслав Разумовський та Микола Господарик своїми силами запустили безоплатний автобус, який буде перевозити мешканців, поки чиновники не повернуть маршрутку №32.

 Така ініціатива коштує її реалізаторам близько 2,7 тисяч гривень на день. Про це пише ВолиньPost.

«Я не прихильник того, щоб закривати такі питання з власної кишені. Тим більше, якщо мова йде про проблеми далеко не бідної Підгайцівської сільради. Але ситуація справді стала критичною, іншого виходу ми не бачили», – розповідає Микола Господарик.

Пригадує: першого дня на ранковий рейс прийшло тільки декілька людей. Мовляв, не вірили в те, що автобус таки буде. Але ця інформація дуже швидко розійшлася, тож на наступні рейси було вже по 20-25 осіб.

«Звичайно, що сприйняли позитивно. Тим більше, що автобус безкоштовний. Як можна такому не зрадіти, якщо доїзду до Липин не було 10 днів!.. Люди вже хотіли перекривати трасу. А стосовно того, що автобус – це ініціатива депутатів, людей таке насправді мало хвилює. Є автобус, є чим доїхати – і добре. Нам казали деякі колеги, що ми повинні на автобусі повісити якийсь плакат, що це за нашого сприяння, інакше якийсь сенс витрачати свої гроші? Але ми свідомо нічого такого не робили. Сенс насправді не в цьому, а в тому, щоб показати приклад, як можна тихо, швидко і просто вирішувати проблеми. Якщо є бажання їх вирішити», – впевнений Микола Господарик.

Звичайно, спершу ініціативі передували формальності: розмови з управлінням транспорту, пошук причин, чому зникла маршрутка №32 і коли вона знову з’явиться. Депутатські запити і звернення навіть до Укртрансбезпеки з вимогою пришвидшити видачу ліцензії новому перевізнику. Але це все була непублічна робота і, на жаль, не дала ніяких результатів.

«До мене звернувся В’ячеслав Разумовський і каже: ці всі відмовки чиновники можуть повторювати ще тиждень, треба взяти і самим запустити автобус! Сіли, подумали, як все зробити юридично правильно, щоб не було ніяких претензій. У мене фірма, яка має всі необхідні ліцензії, техніку і водіїв, уклали договір на регулярні перевезення і – вперед», – пригадує Господарик.

 А ще каже: саме ця ситуація показала, що керівництво сільської ради проблема автобусів і доїзду не дуже хвилює, адже вона не нова. А тому вихід один – зайнятися цим питанням глобально.

Читайте такожНа аварійних перехрестях в Підгайцівській громаді встановили дорожні дзеркала


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром