На «Бандерштаті» через погрози скасували презентацію книги

06 Серпня 2017, 16:56
2589

Організатори звинувачують у цьому дотичних до «Свободи» і «Правого Сектору» людей, а свободівці спростовують свою причетність до інциденту.

Презетацію книги «Розстрільний календар» Олени Герасим'юк на гутірковій сцені фестивалю скасували організатори, щоб уникнути уникнути можливих сутичок і бійок, – йдеться на сторінці Ганни Луцюк у Facebook.

«Близько двох сотень людей прийшло на презентацію «Розстрільного календаря». Але за рішенням членів оргкому презентацію скасовано. Зранку до них підійшли хлопці (дотичні до Свободи і Правого Сектору) і повідомили, що не дозволять відбутися зустрічі з Оленою Герасим'юк через якісь їхні конфлікти, через її квітневий пост у фб, через те, що вона підтримувала КиївПрайд.
Щоб уникнути сутичок і бійок, щоб гарантувати безпеку Олені і слухачам, на території фесту презентацію відмінили.
Всіх, хто хоче підтримати Олену, запрошую на 17.00 у Книгарню «Є» на презентацію книжки Олени Герасим'юк «Розстрільний календар».
Це дуже важлива книжка про пам'ять, де викладено хроніки репресій проти української інтелігенції. Перша презентація мала символічно відбутися на Бандерштаті «фестивалі справжнього українського духу» і символічно, що її тут не буде...», – йдеться у дописі.

Натомість, очільник міської організації ВО «Свобода» Микола Федік стверджує, що організація не проводила жодних протестних акцій на фестивалі.

Відповідний пост він розмістив на своїй сторінці у у Facebook .

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром