До Дня ЗСУ «Серце патріота» везе воїнам АТО святкові передачі

06 Грудня 2015, 09:17
2861

Домашнє печиво, вареники, печене мясо, ковбасу, теплі речі  цього разу везуть волонтери бійцям АТО на Схід України – мікроавтобус волонтерського центру «Серце патріота» виїхав у черговий рейс і мають нагоду гідно привітати наших воїнів з Днем Збройних сил України.

Маршрут охоплюватиме військові бригади та підрозділи, які дислокуються у Луганській та Донецькій областях, повідомляють волонтери.

Як розповів керівник «Серця патріота», депутат Луцької міської ради від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» Сергій Балицький, перший пункт призначення – Попасне, де розташована бригада розвідників.

«Пізніше їдемо у Покровське та Горлівку, – каже Сергій Балицький. – Допомогу тепер веземо у вісім військових формувань. Серед них – 93 та 59 ОМБ, окремий 20-тий батальйон, 12 саперна бригада, окремий розвідувальний підрозділ та ін.  В основному передаємо цього разу теплі речі, невелику кількість берців, бушлатів, які, до слова закупив УКРОП, та продукти харчування. Наш волонтерський центр активно співпрацює з громадами, сільськими головами. Цього разу допомогу бійцям надали мешканці Ківерцівського та Ковельського районів. Військовим дуже приємно отримувати від людей домашню їжу та випічку. Вона нагадує їм рідний дім».   

«Серце патріота» постійно співпрацює з батьками воїнів АТО. Цього разу ми передаємо найбільшу кількість посилок за всі здійснені нами рейси», – додає керівник волонтерського центру.

Сергій каже, що головне питання не лише зібрати допомогу бійця, а й знайти можливість її до них доставити.

«На один рейс на Схід необхідно близько 300 літрів солярки, а це більше 4000 гривень, – говорить керівник «Серця патріота». – Я вже не кажу за витрати по амортизації транспорту, не рахую вартості запчастин та резини для колес».

Благодійний вантаж бійцям відправляли і ті люди, завдяки підтримці яких відбувався збір допомоги.  Серед них – голова громадської організації «Волинський актив молоді» Валерій Стернійчук та менеджер Офісу розвитку кварталу фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Андрій Костенко. Хлопці за посередництвом волонтерів передають посилку для свого товариша – Андрій Лева, який вже довгий час перебуває в зоні АТО.

Директор ресторану-кафе «Фарт» Алла Лемчук бійцям АТО допомагає з початку війни. Вона розповідає, що стараються передати хлопцям смачну домашню їжу,  ліки, чай.

«На базі нашого закладу ми випікаємо печиво, м’ясо та ковбасу, ліпимо вареники, перекручуємо кілька десятків кілограмів сала з часником. Готувати домашню їжу для воїні допомагають учні 6-го та 9-го училища, які проходили практику у нашій ресторації. Часто звертаюся до цих дітей за допомогою», - говорить директор «Фарту».

Та найбільше потішать серця солдатам дитячі малюнки та печиво, які передали для них діти з Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Благодійну допомогу постійно надає Волинська обласна регіональна парторганізація «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП». Передачу для бійців цього разу також допомагали збирати Апеляційний суд Волинської області, директор складу-магазину «Євродім» Віктор Гемба, Волинський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів (директор – Олександр Стельмащук), громада с.Липини Луцького району, підприємець Ігор Гаврук, ПАТ «Теремно Хліб», ТМ «Рута».

До слова, волонтерський центр «Серце патріота» працює з початку ведення військових дій на території України.  Волонтери передають бійцям продукти харчування, засоби особистої гігієни, таблетки для очищення води, медикаменти, одяг, взуття, обмундирування, запчастини до спецтехніки, адресно доставляють посилки від рідних та близьких. За час роботи волонтери «Серця патріота» у зону бойових дій АТО здійснили 96 відряджень, а Сергій Балицький – 46.





Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром