Городяни розповіли, що роблять волонтери

05 Грудня 2015, 18:33
3124 Джерело: unian.net

Район.Луцьк запитав жителів і гостей міста, що вони знають про волонтерів і чи самі провадять благодійність.

 

Настя та Катя, школярки. 

Настя: «Волонтери – це ті, хто допомагає іншим. Вони організовують багато акцій, відвідують дитячі будинки та допомагають людям похилого віку». Катя: «Вони допомагають тим, хто потребує їжі чи ліків безплатно. У майбутньому я хотіла б долучитися до цього руху. Сподіваюсь, зможу жертвувати гроші на благодійність».


 

Юрій, перехожий: «Волонтери – це ті, хто зараз обороняє нашу країну. Напевно, на рівні із солдатами. Якщо можу, долучаюся до волонтерства.  Найчастіше передаю кошти. Я стараюсь довести друзям: «Є можливість – допомагай!»


 

Саша, жителька міста Костопіль: «Волонтери допомагають добровільно і не чекають подяки за це. У школі долучалася до багатьох соціальних акцій: допомагала дітям-сиротам, інвалідам, людям похилого віку. Зараз, на жаль, нема можливості долучатися до волонтерства».


 

Юрій, бджоляр: «Коли волонтери просять, ставлю поруч ізсвоєю медовою продукцією скриньку і сам даю кошти на благодійність. Мед носив і в госпіталь для військових. Приємно дивує, що серед волонтерів багато жінок. Вони як амазонки, жінки-воїни. Волонтери віддають душу та енергію іншим».
 

Даниїл, вуличний музикант: «У мене є знайомі волонтери. Є навіть друг з Канади, який приїжджає сюди допомагати людям. Сам до волонтерського руху ніколи не приєднувався і не планую».


 

Віктор, колишній волонтер: «Долучався до руху волонтерства. Навіть їздив у зону АТО. Волонтери допомагають тим, хто «сидить у ямі», потребує поштовху чи підтримки».


 

Оксана, перехожа: «Це ті, хто допомагає людям просто так, бо добрий. Колись здавала кров, брала участь в ice bucket challenge. Не вважаю себе волонтером. Волонтери – це ті, хто зараз на сході допомагає бійцям».

Артур, студент: «Я не з чуток знаю, хто такі волонтери. Долучався до місії «Серце патріота» . Завозили допомогу нашій 51-й бригаді. Ще минулого року їздив у дитячі будинки перед святом Миколая та перед Новим роком».

Нагадаємо, як сьогодні вітали луцьких волонтерів.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром