Чаруків: віце-прем'єр-міністр відкрив оновлену дорогу Луцьк–Львів

04 Серпня 2017, 15:15
5669

Відкрили оновлену дорогу Львів – Радехів – Луцьк.

Урочисте розрізання стрічки відбулось у п'ятницю, 4 серпня. Місцем проведення дійства стало село Чаруків у Луцькому районі.

Цю дорогу побудували у 50-х роках, поточні ремонти на окремих ділянках проводили ще до 2007 року. Тому капітальний ремонт цієї дороги став великим подарунком для місцевих мешканців.

Ще завдяки хорошому дорожньому покриттю Чаруків став більш привабливим для бізнесу. Біля дороги почали з'являтись торгівельні точки, а їх наявність – це ще одне джерело доходу у сільський бюджет. Про це розповіла Голова Чаруківської сільради Жанна Пудлік. Крім того, вона подякувала усім причетним до створення цього автошляху й зазначила, що тепер село стало перспективнішим.

1

Проінспектувати новеньку трасу та привітати волинян приїхав віце-прем'єр міністр України Володимир Кістіон

«Дорога Львів - Радехів - Луцьк – дуже хороший приклад того, як уряд виконує свої обіцянки і трансформує у дійсність. Окреме дякую за те, що в роботу включились голови адміністрацій та органи місцевого самоврядування. Тепер головне, щоб їхні кошти були виправданими й недаремними.

Загалом, дорожня Волинь добре виглядає на фоні інших областей. Є десяток регіонів, які максимально ефективно використовують можливості у плані відновлення дорожньої інфраструктури, однією з перших є Волинська область, також Львівська, Вінницька, Івано-Франківська. Ці області досить якісно проводять дорожні роботи», – зазначив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.

На зустрічі говорили, що крім того, щоб збудувати дорогу, потрібно забезпечити збереження цієї праці, тих грошей, які вкладались у проект.  Для цього повинна бути відповідна система контролю, порозуміння з об'єктами користування.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик висловив тезу, що система контролю повинна складатися із трьох рівнів. Перший це – контроль, який проводить санітарна інспекція, другий – робота патрульної служби, а третій – ініціатива місцевих структур.

Також зазначили що у Волинській області почали підписувати меморандуми між перевізниками і відправниками вантажів. Суть в тому, що сторони беруть на себе відповідальність за неперевантаження транспорту для того, щоб зберегти дорогу.


1

2

Марія ВАВРИНЮК
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром