У Боратинській громаді презентували 14-томне видання творів Лесі Українки

15 Квітня 2021, 09:12
У Боратинській громаді презентували 14-томне видання творів Лесі Українки 1747
У Боратинській громаді презентували 14-томне видання творів Лесі Українки

У Боратинській громаді презентували 14 томів текстів Лесі Українки.

Книгу видали до 150-ї річниці від дня народження письменниці. Представити мешканцям громади унікальне видання завітали ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, проректори Наталія Благовірна та Юрій Громик, відповідальний секретар приймальної комісії Олег Дикий. Про це йдеться на сайті Боратинської громади. 

Презентація багатотомника відбулася на базі двох закладів освіти громади – Боратинської школи та Гіркополонківського ліцею. Науковці розповіли, як створювали та опрацьовували зібрання творів, до слова, це найповніше видання творів Лесі Українки. Чотирнадцятитомник містить всі, знайдені на сьогодні тексти письменниці. Окрім того, науковці відновили фрагменти і матеріали, вилучені цензурою в попередніх виданнях. Кожна книга має розлогі коментарі, які допоможуть читачеві краще розуміти контекст. 

На згадку про зустріч унікальне видання творів відомої письменниці подарували колективу Боратинської школи. Представники Лесиного вишу висловили сподівання, що невдовзі кожен охочий зможе і собі придбати всі томи, а поки ними можна користуватися, завітавши до шкільної бібліотеки.

Читайте також: У Боратинській громаді відбулася весняна толока

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром