Зарослі краєвиди і замок, який не охороняють: історико- архітектурний план міста так і не затвердили

03 Серпня 2017, 18:09
2698

Історико-архітектурний опорний план міста не затвердили, а повернули на доопрацювання.

Обговорення між представниками громадськості та архітекторами відбулося у Галереї мистецтв у четвер, 3 серпня.

Розпочав обговорення Богдан Колосок, автор першого історико-культурного плану Луцька. Архітектор розповів про його створення та реалізацію в минулому столітті. У ході дискусії він зазначив, що краєвиди на плані не приваблюють ні туристів, ні гостей міста, адже зарослі кущів та дерев – не найкраща панорама. Також, на його думку, абсурдним є те, що територія в замку охоронна, а сам замок – ні.

До обговорення долучився Леонід Герасим’юк, начальник містобудування та архітектури, який зауважив, що наше місто виходить на новий рівень, і цей план не лише збереже культурні осередки, але й обмежить інвестора та дасть змогу контролювати забудови у Луцьку.

Після цього всім присутнім презентували усі деталі історико-архітектурного плану. Розробник проекту опорного плану Микола Гайда розповів про критерії розподілу пам’яток та про труднощі, із якими довелося зіткнутися.

У ході обговорення виникла дискусія між Миколою Гайдою та громадським активістом Ігорем Левчуком, який висунув ряд претензій та зауважень щодо існування заповідника, залучення фахівців під час розробки плану, інвентаризації пам’яток, позначення оглядових точок та пам’яток на плані.

Ганна Айлікова, розробник змін до генерального плану міста, зазначила, що взагалі не бачила історико-архітектурного опорного плану міста.

Усі зауваження та пропозиції занесли в протокол, який розглянуть та внесуть зміни в план.














 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром