Черняховського: сусіди ЛПЕ прокидаються під гуркіт двигунів

03 Серпня 2017, 14:52
3505

Мешканці житлових будинків, яким «пощастило» жити неподалік від депо, яке належить «Луцькому підприємству електротранспорту», вимагають припинити інтенсивний рух транспортних засобів з дизельними двигунами під вікнами їх житлових будинків до 7 ранку.

Таку вимогу 3 серпня оприлюднила на платформі Відкрите місто місцева жителька Ніна Мартинова.

«Луцьке підприємство електротранспорту має в користуванні парк маршрутних таксі, які ночують на території підприємства і вранці з шостої години масово виїжджають з території ЛПЕ на маршрути. Під вікнами газують, набираючи швидкість. Водії голосно та емоційно спілкуються між собою», – обурюється жінка.

Це, зауважує вона, десятки одиниць техніки з дизельними двигунами, які, до того ж, забруднюють повітря.

До того ж, стверджує жінка, якісь «ліві» автобуси заїжджають на територію ЛПЕ «чи на техогляд, чи на медогляд водіїв перед рейсом, чи то на мийку». А іноді, пише вона, посеред ночі на територію ЛПЕ «з гуркотом заїжджає КАТОК!».

Тож, робить висновок автор допису, рух транспортних засобів на території житлової забудови призводить до значного перевищення санітарних норм припустимого шуму в квартирах будинків №1 і 5 на вулиці Черняховського.

Зауважимо, припустимий рівень шуму для житлових приміщень наступний:

  • у денний час (з 7 до 23 год.) еквівалентний рівень звуку не повинен бути більше 40 децибел (дБА), а максимальний – не більше 55 дБА;
  • у нічний час (з 23 до 7 год.) еквівалентний рівень звуку не повинен бути більше 30 децибел (дБА), а максимальний – не більше 45 дБА.

Як видно, час із 7:00 вважається нічним. «Але неможливо виспатися», – поскаржилась лучанка.

За санітарними нормам і правилам, заміри в квартирі рівнів шуму проводять при відкритих кватирках. А, з огляду на спеку і взагалі, літній період, люди зараз сплять з відкритими кватирками, отримуючи гуркіт і чад солярки в своїх помешканнях.

З усього вищесказаного Ніна Мартинова робить висновок:

«Мешканці житлових будинків по вул. Черняховського 1 і 5 вимагають припинити інтенсивний рух транспортних засобів з дизельними двигунами під вікнами їх житлових будинків з 6-00 до 7-00. Яким чином буде вирішено цю проблему, нас не стосується. Чиновники відповідних служб за це отримують заробітну плату з наших податків. От хай і пхають маршрутки під нашими вікнами вручну, якщо є така потреба випускати їх о 6-00 ранку на лінію».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром