У Луцькраді закликають не білити бордюри та декоративні дерева

13 Квітня 2021, 16:33
Фото ілюстративне 2618
Фото ілюстративне

У Луцькій міській раді запевняють, що при впорядкуванні території громади нема необхідності білити бордюри чи декоративні дерева.

Про це написали на офіційному сайті установи.

«Побілка – це старий дідівський метод, ефективність якого не доведена. Навіть більше – при невірній концентрації вапна суміш може спалити кору дерева», – йдеться у дописі.

На сайті також запевняють: якщо мешканці приймають рішення щодо побілки дерев на прибудинковій території – вони можуть звернутися до підприємства із відповідним проханням, розуміючи, що ця робота буде виконана за кошти із їхньої квартплати. А от на території міста дерева білити заборонено.

«Теж саме стосується і бордюрів, білити їх безглуздо і заборонено законодавством України, ця норма прописана у Правилах утримання зелених насаджень у населених пунктах України. Зокрема, пунктом 9.1.17 забороняється білити вапном декоративні дерева і малі архітектурні форми. Це зайві витрати праці, часу та матеріальних засобів. Крім того є правила дорожнього руху, якими чітко передбачено використання певних кольорів у розмітці на дорогах.

Відтак закликаємо і жителів Луцької міської територіальної громади, і суб’єктів господарювання, керівників освітніх та медичних установ та інших підприємств, установ та організацій, утриматися від здійснення побілки, яка для декого асоціюється із чистотою, порядком та доглядом за деревами», – йдеться у дописі.

Читайте такожЦіни на продукти до Великодня не зростуть, – Мінекономіки

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром