У Луцьку підписали меморандум про співпрацю у сфері туризму

13 Квітня 2021, 15:51
У Луцьку підписали меморандум про співпрацю у сфері туризму 3065
У Луцьку підписали меморандум про співпрацю у сфері туризму

13 квітня відбулося підписання меморандуму про співпрацю КП «Центр туристичної інформації та послуг» м. Луцька, Центру туристичної інформації та паломництва «Zhydychyn Center» та КП «Туристично-інформаційний центр Володимир-Волинської міської ради».

Меморандум дає можливість організовувати спільні заходи з метою промоції туристичного потенціалу Луцької міської територіальної громади, Володимир-Волинського, Жидичина та Волині в цілому, займатися обміном інформацією, проведенням семінарів, конференцій, розробляти спільні туристичні продукти.


Центр туристичної інформації – елемент інноваційної інфраструктури галузі туризму, це те місце, куди приходять гості нашого міста, де вони можуть безкоштовно отримати усю необхідну інформацію та замовити екскурсійний супровід, ознайомитися з культурним та природо-рекреаційним потенціалом, дізнатися, які заходи можна відвідати та де смачно поїсти. Коли Луцьк став збільшуватися і перетворився на Луцьку міську територіальну громаду, то перед туризмом постали нові виклики, з'явилися нові об’єкти, які можна запропонувати до відвідування.

«Для нас дуже важливо підтримувати ті напрацювання, які здійснювалися до нас багато років, і тому новими туристичними інтересами є Жидичинський монастир, на основі якого діє інформаційно - паломницький центр. Ми впевнені, що Жидичин може стати одним з магнітів для паломників України. Луцьк – це логістичний центр туризму усієї області. Для нас важливий комфорт наших туристів, ми їм пропонуємо відвідати усю область. Ще одним з таких магнітів є Володимир-Волинський – осердя української історії», - зазначає начальниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська.

Чим більше буде таких туристичних центрів в області, тим якісніше зможуть надаватися послуги туристам. Такий центр нещодавно з’явився і у Володимирі – Волинському.

«Як то кажуть, гуртом легше і батька бити, тому, об’єднуючи зусилля трьох центрів ми створюємо потужну силу у напрямку розвитку туристичної галузі Волинської області», - зазначили організатори.

Під час заходу відбулися презентації діяльності туристичних центрів Луцька, Жидичина і Володимира-Волинського.

Директорка КП «Центр туристичної інформації та послуг» м. Луцька Ірина Харчук окреслила напрямки роботи :

  • промоція Луцька та околиць
  • інформаційно-консультаційні послуги
  • діяльність сувенірної крамниці
  • додали екскурсію муралами
  • удосконалення велоекскурсій

Керівниця центру туристичної інформації та паломництва «Zhydychyn Center» Юлія Дащук провела презентацію найвідвідуваніших та найпопулярніших місць селища. Жінка розповіла, що їхньою ціллю є показати Жидичин усьому світу. Серед місць які «must have» відвідати навали:

  • парк імені Данила Галицького
  • Свято-Михайлівський храм Жидичинського монастиря
  • Миколаївський монастир

Юлія Дащук зазначила, що туризм спрямований на сакральні пам’ятки, що включають у себе не лише релігію, а й низку інших духовно-істричних аспектів.

Директорка КП «Туристично-інформаційний центр Володимир-Волинської міської ради» Ірина Ковальчук презентувала своє місто та всі культурно-історичні пам’ятки, а також проанонсувала захід щодо встановлення світового рекорду Гінесса з обрамлення та інкрустування яєць у благородні метали.

«Володимир – Волинський – це місто, в яке можна приїжджати за музою, адже воно мальовниче, затишне та комфортне, а якщо зацікавитися історією та містом глибше, то можна відчути, як у ньому пульсує життя та віднайти всі історично-культурні перлини », - зазначає  Ірина Ковальчук.





 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром