Чому на Соборності припинили «егоїстичне» будівництво

03 Серпня 2017, 11:06
2742

Скандальне будівництво ЖК «Егоїст» на проспекті Соборності, 22б, через яке буквально тріщали стіни у сусідніх будинках, припинили через відсутність дозвільних документів.

Про це розповів керівник міського відділу архбудконтролю Юрій Маслюк в інтерв'ю «Першому».

«На даний момент дозвільних документів на будівництво у них немає. У них була лише декларація про початок виконання будівельних робіт, був проект. Під час нашої перевірки з’ясувалося, що вони будуються із відхиленнями від проекту. Ми притягнули їх до відповідальності, дали припис. Штрафували кілька разів: спершу за самочинне будівництво на суму 130 тисяч гривень,бо починали будувати вони без декларації, згодом за відхилення від проектної документації…

Через два місяці знову перевірили, але забудовник не виконав наших рекомендацій, тому ми змушені були скасувати декларацію про початок будівельних робіт. І уже з кінця грудня минулого року будівництво «заморозилось». Так, співчуваємо людям, які планували придбати житло в «Егоїсті», чи можливо вже вклали свої кошти, але якщо забудовник приведе документацію у норму, то будівництво продовжиться», - розповів Юрій Маслюк.

Нагадаємо, що на проспекті Соборності, 20 внаслідок будівництва багатоповерхівки сусідній будинок дав тріщини. Зважаючи на значні пошкодження будівлі, комісія, створена при міській раді, прийняла рішення про її підсилення за рахунок забудовника.

Читайте також: Соборності: скандальне будівництво хочуть завершити цьогоріч.

Коментарі
03 Серпня 2017, 19:40
Кинув знову лучан
03 Серпня 2017, 19:41
Кинув знову лучан
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром