Протиожеледну суміш з луцьких вулиць мають прибрати до Великодня

13 Квітня 2021, 11:05
Прибирання вулиць 1745 Джерело: Луцька міська рада
Прибирання вулиць

У Луцьку почали прибирати вулиці від бруду та протиожеледної суміші, які накопичилися після зими.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Міський голова Ігор Поліщук разом з секретарем міської ради Юрієм Безпятком та директором департаменту ЖКГ Миколою Осіюком, оглянули як підрядні організації підмітають вулиці міста.

Прибирання вулиць міста забезпечують дві організації – ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» та ТзОВ «Теркомуналсервіс». Тепер це роблять уночі, аби створювати менше незручностей як пішоходам, так і водіям.

Міський голова Ігор Поліщук зауважив, що зараз змінюється підхід до прибирання міста. Раніше спецтехніка, працюючи на вулицях, створювала хмари пилу, і результат був неякісний.

«Ми ж зобов’язали підрядників замінити щітки на автомобілях, використовувати воду для поливу. Все має бути так, як передбачено технологією. Ми хочемо отримувати результат, тобто – чисті вулиці та тротуари. Не будемо платити за кілометраж, який проїхали автомобілі, а платитимемо за чисті вулиці», – додав міський голова.

Минулої ночі спецтехніка працювала на вулицях Потебні, Львівській, Київському майдані, частині вулиці Дубнівської, Героїв УПА та проспекті Соборності.

«Порівняно з попередніми роками досягненням є те, що нам вдалося прибрати пил, який раніше спецавтомобілі створювали, підмітаючи вулиці. Ми змінили технологію і тепер спочатку зволожуємо вулицю, а тобі через певний час вже прибираємо. Завдяки цьому пил не створюється», – додав директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марцинюк.

Прибрати вулиці від залишків протиожеледних сумішей планують до Великодня.

Читайте також: У Луцьку на двох вулицях горіла суха трава

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром