Теремно: у затопленому городі росте болотна трава

27 Червня 2015, 18:44
6090

Внаслідок «добросусідських відносин», у мешканки на городі родить лише туя і болотна трава. Нові сусіди відгородили свою ділянку масивними конструкціями. Якщо раніше прибудинкова територія мешканки К. мала пологий схил, що дозволяло дощовим і талим водам стікати далі в бік болота, то тепер найнижчим рівнем стало саме подвір’я господарки. 

Поділився наш громадський журналіст Артем Дончевський.

Паркан встановили через метр, де закінчилась територія пані К., тому її дозволу ніхто не питав
Паркан встановили через метр, де закінчилась територія пані К., тому її дозволу ніхто не питав

--  Почалося все майже три роки тому. Нові сусіди перекрили канаву, яка рятувала городи й подвір’я нас та інших мешканців від застою дощової води. На перемовини не йшли. Невдовзі все обгородили.

--  Наскільки шкодить вода?

--  Мій город сам перетворюється на болотисту місцевість. Плодові дерева зглнили зсередини, жаби – постійні гості. Про теплицю вже й мови бути не може

--  Будинок не підмиває?

-- У підвалі постійна сирість. Страшно те, що вода з подвір’я не стікає, нам підтоплює фундамент. У час відлиги все, що розтає, опиняється попід моїми стінами».

Те, чим обгородилися сусіди, в документах ідентифікували як "яма-копанка". Державна екологічна інспекція у Волинській області в особі першого заступника начальника О. Ткачука в офіційному листі запропонувала звернутися до інспекції архітектурно-будівельного контролю у Волинській області.

 

Виконавчий комітет міської ради відповів, що його компетенції не стосується «питання контролю за виконанням земельних та будівельних робіт з організації рельєфу прилеглої території на території індивідуальної садибної ділянки». Тож виконком також запропонував звернутися до інспекції архітектурно-будівельного контролю.

Про теплицю чи фруктові дерева не може бути й мови
Про теплицю чи фруктові дерева не може бути й мови

Але в інспекції архітектурно-будівельного контролю також відмовилися визнавати, що підняте питання в їхній компетенції.

 

Заступник мера Лариса Соколова повідомила, що працівники муніципальної дружини провели роз’яснювальну роботу, нагадали про важливість підтримки добросусідських відносин. 

Шина вкопана в землю
Шина вкопана в землю

Хоча на паркан це не вплинуло, як і на рівень води на подвір'ї, який не сходить навіть у спекотні дні.

Коментарі
01 Липня 2015, 15:45
Те, чим обгородилися - називається ПАРКАН.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024