Депутати-«тушки» можуть отримати кримінал за перешкоджання роботі виборчкому

02 Серпня 2017, 22:13
2168

Депутатаи-«відкликанці» можуть сісти за ґрати через перешкоджання роботі міського виборчкому.

Про це йдеться на сторінці Громадська ініціатива «Депутати, на вихід» у Facebook.

Нагадаємо, що 10 липня в Луцьку створили ініціативну групу, учасники якої працюють над відкликанням п'ятьох депутатів: Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна. Позбавити мандатів їх можуть уже на початку вересня.

Підписи за відкликання луцьких обранців 31 липня передали у міську виборчу комісію, яка має перевірити підписи. Всього ж їх - понад 15 тисяч. 1 серпня розпочалося перше засідання в справі відкликання депутатів.

Голова Луцького виборчкому Леонід Будцев розцінює дії відкликанців як такі, що перешкоджають роботі комісії.

«Своїми емоційними заявами тільки перешкоджають нашій роботі... Якби не їхні дії, то ми б завершили роботу і розійшлися по основних місцях роботи», - зазначив посадовець.

Учасники громадської ініціативи, в сою чергу, застерігають депутатів-відкликанців, що частина 1 статті 157 Кримінального кодексу України визначає, що перешкоджання діяльності членам виборчої комісії при виконанні ними своїх повноважень карається обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

«Тому всі спроби «тушок» тиснути на комісію не дадуть жодного результату окрім кримінальної справи по 157-й статті, яку обов’язково порушать проти «тушок», якщо вони не припинять порушувати закон.

Але серед всіх відкликанців головним антигероєм вчорашнього засідання ТВК став «тушка» Ткачук. Свою емоційну промову до членів ТВК з тремором в руках та налитими сльозами очима Євген Ткачук закінчив фразою: «А чого ви Запотоцького слухаєте? Він постійно каже, що приймає сильні ліки. То, може, ці підписи так само збирались і передавались «під ліками»…», –  повідомляється у дописі.

Читайте також:  Голова Луцького виборчкому вважає, що депутати-відкликанці перешкоджають роботі комісії

 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром