«Лежачий поліцейський», біотуалети і нав’язлива реклама: що хочуть змінити лучани у місті

04 Грудня 2015, 17:23
3035

Район.Луцьк простежив останні зареєстровані петиції, де городяни просять окрему велосипедну доріжку, щоб водії-«шумахери» не їздили на шаленій швидкості біля дитсадка, демонтувати колонки на зупинках громадського транспорту, повторно реалізовувати відходи з контейнерів,  ще одного кардіолога у медзаклад і встановити біотуалети у центрі на час новорічно-різдвяних світ.

Марія Павлюк зареєструвала на сайті «Єдина система електронних петицій» звернення щодо створення велосипедної доріжки.

Лучанка наводить приклади із європейського досвіду і деяких міст України, де активно створюють велосипедну інфраструктуру.

«Велосипедна доріжка може бути як самостійна дорога, призначена виключно для руху велосипеда, так і частиною дороги загального користування з відповідними дорожніми розмітками», – пропонує  лучанка.  

Станом на 4 грудня цю петицію підписали 26 осіб з 300 потрібних.

Вадим Хотимчук пропонує встановити «лежачого «поліцейського» біля дитсадка № 34.

«Велике прохання до органів місцевого самоврядування зробити лежачий «поліцейський» біля дитсадка № 34 по вулиці Сагайдачного!» – закликає лучанин.

Він пише, що нещодавно там зробили нове асфальтове покриття.

«І водії-«шумахери», незважаючи на те, що з садочка чи з придворової дороги може несподівано вибігти дитина, розвивають шалену швидкість, чим наражають усіх на небезпеку! Я думаю два обмежувачі швидкості коштує дешевше, ніж життя дітей!» – емоційно написав у петинції лучанин.  

Станом на 4 грудня цю петицію підписали 27 осіб з 300 потрібних.

Вадим Ткачук пропонує заборонити рекламне мовлення на зупинках громадського транспорту.

«Пропоную заборонити розміщення колонок для озвучення рекламної інформації в зв’язку з тим, що реклама в даному випадку порушує права громадян та є нав’язливою, а також неправомірною згідно з законодавством про рекламу», – зазначив лучанин.

Він вважає, що громадяни, очікуючи громадський транспорт, змушені слухати нав’язливу рекламу.

«Основною вимогою петиції пропоную демонтувати дані колонки та заборонити подальше розміщення такого виду реклами на зупинках громадського транспорту», –  резюмував Вадим Ткачук.

Станом на 4 грудня петицію підписали 30 осіб з 300 потрібних.

Діана Солодка, аби покращити екологічний стан нашого міста, пропонує встановити контейнери для роздільного сміття – скло та пластмаси.

«У спальних районах з великою кількістю жителів (а значить, і сміття) вони є дуже необхідні. Я впевнена, що знайдуться організації, які зможуть реалізувати дані відходи повторно», – написала у петиції лучанка.

Станом на 4 грудня цю петицію підписали 7 осіб з 300 потрібних.


 

Володимир Бацман хоче, щоб у  «Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги № 2» працювало більше кардіологів.

«Є проблема з записом до кардіолога в «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2», коли не прийдеш найближчий час який призначають за 2-3 тижні. Лікар без черги приймати відмовляється, мотивуючи тим, що є черга і запис», – нарікає лучанин у петиції.

Володимир Бацман пропонує відкрити ще один кабінет з прийомом кардіолога.

«Всі знають, що з серцем жарти погані. І через неотримання своєчасної допомоги хтось може завчасно покинути цей світ», – мотивував він.

Станом на 4 грудня цю петицію підписали 2 особи з 300 потрібних.

Ігор Грабко пропонує встановити біотуалети на Театральному майдані на час святкування Нового року.

«Десятки тисяч лучан та гостей міста, особливо у новорічну ніч, відвідують центральну площу міста, де встановлюється новорічна ялинка та облаштовуються новорічні ярмарки. Проте, внаслідок відсутності громадської вбиральні в центрі міста, функції туалету виконують подвір’я будинків, прилеглих до Театрального майдану», – зауважив він у петиції.

Ігор Грабко стверджує, що така ситуація характерна для будь-яких масових заходів, що проводять в центрі міста протягом усього року.


 

«З метою дотримання санітарних норм під час проведення масових заходів прошу міську раду встановити на Театральному майдані достатню кількість біотуалетів на час святкування Різдвяно-новорічних свят з 19.12.15р. по 19.01.16р., а також під час інших святкових заходів у центрі міста протягом року (День Молоді, День Незалежності, День Міста тощо)», – написав лучанин у зверненні.

Станом на 4 грудня цю петицію підписали 9 осіб з 300 потрібних.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
05 Грудня 2015, 05:10
молодці! скільки ідей!
05 Грудня 2015, 12:17
Правильніпропозиції,проте ,принаймні 2 з них владою не приймуться-а)реклама(через 2 роки ж вибори:лучани на зупинках не зможуть почути,який у нас супер-мер),б)біотуалети на театральному(туалет є,міська рада ж продовжила договір оренди підприємцю?)....
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром