Лучан закликають подорожувати, граючись

01 Серпня 2017, 18:33
3363

Центр інформації та послуг запрошує приєднатися до міжнародної туристичної гри.

Лучани та гості міста, які люблять подорожувати та шукати скарби, зможуть долучитися до туристичної гри для пошуку скарбів за допомогою GPS-навігатора. Для пошуку найвизначніших пам'яток та кльтурних осередків тепер не доведеться запитувати у перехожих, а варто лише почати гру геокешинг.

Основна ідея полягає в тому, що одні гравці готують схов, за допомогою GPS визначають його географічні координати та повідомляють про них в інтернеті. Інші гравці використовують ці координати і свої GPS-приймачі для пошуку схову.

В деяких варіантах гри схов рекомендується створювати тільки в місцях, які представляють природний, історичний, культурний, географічний інтерес. Тому створення і пошук сховів перетворюються в активний пізнавальний процес. Гравці отримують безліч цікавих відомостей про визначні пам'ятки. Заохочуються схови, де ставиться оригінальна і важка (наприклад, багатокрокова) пошукова задача.

Заховані речі залишають учасники гри разом із щоденником, де шукачі вказують інформацію про себе. Знайти ж схованку можна за координатами та підказками, які повідомляють на сайті гри організатори.

У  Луцьку вже є скарб, який чекає на свого першого шукача.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром