Голова Луцького виборчкому вважає, що депутати-відкликанці перешкоджають роботі комісії

01 Серпня 2017, 17:25
2255

Дії депутатів-«відкликанців» під час засідання комісії, яка почала розглядати документи щодо відкликання п'ятьох депутатів Луцької міської ради, прокоментував голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев.

Про це інформує ВолиньPost.

Нагадаємо, що 10 липня в Луцьку створили ініціативну групу, учасники якої працюють над відкликанням п'ятьох депутатів: Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна. Позбавити мандатів їх можуть уже на початку вересня.

Підписи за відкликання луцьких обранців 31 липня передали у міську виборчу комісію, яка має перевірити підписи. Всього ж їх - понад 15 тисяч. 1 серпня розпочалося перше засідання в справі відкликання депутатів.

Засідання комісії, за словами голови комісії, затягнулося через дії «відкликанців».

«Депутати, щодо яких збирали підписи, можливо відчувають образу і хочуть себе відстояти, але закон не передбачає на цій стадії перевірки, що вони мають право вносити пропозиції», – зазначив Будцев. 

Комісія, на його погляд, діє відповідно до законів України, адже у законодавстві чітко прописана процедура і комісія крок за кроком її реалізує. 
 

«Своїми емоційними заявами тільки перешкоджають нашій роботі... Якби не їхні дії, то ми б завершили роботу і розійшлися по основних місцях роботи», - пояснив посадовець.

Він розповів, що планують перевірити 10% підписів, однак скільки на це піде часу,  поки не може прогнозувати.

Читайте також: Депутати-«відкликанці» погрожують членам виборчкому, – активісти

Коментарі
01 Серпня 2017, 22:41
Та ви усі непотріб і ганьба на усю Україну, одне добре що ви як таракани пожерете один одного.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром