У Луцькому зоопарку штрафуватимуть відвідувачів за порушення

07 Квітня 2021, 16:23
Жителі Луцького зоопарку 3009
Жителі Луцького зоопарку

У зоопарку Луцька значно побільшало відвідувачів. Проте зросла кількість і неприємних ситуацій. 

Про закулісся роботи та правила поведінки у звіринці розповіли на сторінці зоопарку у фейсбуці

Їздити на велосипеді чи самокаті у зоопарку – заборонено

На території заборонено пересуватися на роликах, скутерах, велосипедах, самокатах, гіробордах. Транспорт треба залишити в автівках або при вході до зоопарку.

«Наші підопічні не звикли до того, що навколо вольєрів на неконтрольованій швидкості хтось (чи щось) переміщується. Тому, скажімо, дитина, яка в азарті мчить на самокаті, може спровокувати у тварини реакцію, що призведе до її травмування чи завдання травм іншим особинам. Окрім того, територія зоопарку невеличка та компактна, у деяких місцях доріжки доволі вузькі. Тож пересування механічним засобом однієї особи створить значні незручності для інших відвідувачів», – йдеться у повідомленні. 

Зауважують, що перед входом у зоопарк є відеокамера, яка стереже майно відвідувачів. 

Годувати тварин – заборонено

На території зоопарку не можна годувати, лякати, дражнити тварин. 

«Найприкріше, що переважно це роблять не діти, а дорослі. Вони кидають у вольєри, наприклад, цигарки або й запальнички, стукають по склу та залізу, викликаючи агресію та нервозність у тварин, намагаються втягнути їх у конфлікт задля власного збоченого задоволення. Кожна окрема ситуація вражає безглуздістю дій тих, хто нібито є людиною розумною», – діляться працівники зоопарку. 

Будь-яким чином пошкоджувати рослини – заборонено

Однією з родзинок зоопарку є його озеленення.

«За пошкодження рослинності на території КП «Луцький зоопарк» передбачено відшкодування збитків у розмірі від 500 гривень. Порушників також будемо фотографувати та виставляти світлини з описом ситуації на нашій сторінці. Наразі це єдині доступні нам методи боротьби з невігласами.», – додають працівники звіринцю. 

Керівництво зоопарку звертається до гостей та просять про допомогу.

«Наших співробітників не вистачить, аби поставити по одному біля кожного вольєру, деревця чи квітки. І коли ви бачите, що хтось своїми діями завдає шкоди тваринам чи рослинам, зробіть зауваження чи покличте когось із працівників. Лише разом ми зможемо зупиняти вандалів, притягувати їх до відповідальності та продовжувати розвивати КП «Луцький зоопарк» як місце найкомфортнішого відпочинку на природі у межах міста», – зазначили в зоопарку. 

Читайте також: Втрата у Луцькому зоопарку: помер лев Нік

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром