Директора Луцького підприємства електранспорту судили за затримку зарплат

06 Квітня 2021, 17:51
3047

Луцький міськрайонний суд оштрафував директора Луцького підприємства електротранспорту Володимира Пуца на 510 гривень за несвоєчасну виплату зарплат працівникам підприємства.

Таке рішення прийняла суддя Світлана Крупінська 18 березня 2021-го року, пише «Сила правди».

За таке правопорушення посадовця судять вже втретє і вдруге це закінчується штрафом. Першу справу Світлана Крупінська розглянула ще у 2019-му. Тоді Володимир Пуц не з’явився ні на перше, ні на друге судове засідання, а лише подав до суду заперечення на протокол, у якому й фіксувалось адміністративне правопорушення. Суддя визнала Пуца винним у порушенні статті 41 частини 1 КУпАП і присудила заплатити 510 гривень штрафу й 384 гривні судового збору.

Через рік на директора ЛПЕ знову склали протокол через затримку зарплат. Цього разу підсудний на засідання, яке відбулося 1-го жовтня, з’явився та заперечив свою провину. У зв’язку з карантином ЛПЕ призупиняло свою діяльність, тож через такі форс-мажорні обставини не могло виплатити зарплати працівникам вчасно. Світлана Крупінська, якій знову випало вершити правосуддя над Володимиром Пуцом, такі обставини до уваги прийняла і закрила справу у зв’язку із відсутністю складу правопорушення.

А вже 18-го березня 2021 року суддя Крупінська втретє розглядала справу про несвоєчасну виплату зарплат працівникам ЛПЕ. Свою провину Володимир Пуц вже традиційно не визнав. Натомість посилався на те, що через карантин з березня по червень 2020-го підприємство не працювало, а коли відновило роботу, то втратило частину прибутку, адже кількість пасажирів у громадському транспорті тепер обмежена. Але цього разу такі аргументи суд до уваги не прийняв.

«Підприємство отримувало дохід, хоча і в меншому розмірі: в листопаді 2020 року в розмірі 1 331 666 гривень, грудні 2021 року в розмірі 1 542 508 гривень, зменшення прибутку не може виплинути на порушення строків виплати заробітної плати», — йдеться у постанові.

До моменту прийняття рішення всі затримані зарплати працівникам вже виплатили, проте суд визнав винним Володимира Пуца і присудив йому штраф розміром 510 гривень. Від сплати судового збору чоловіка звільнили у зв’язку з інвалідністю другої групи.

Читайте такожУ «Ласки» – нова керівниця

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром