Для пожежників-добровольців з громад розпочали навчання з домедичної допомоги

06 Квітня 2021, 15:13
2042 Джерело: Волинська обласна рада

У Луцьку розпочалося навчання з домедичної допомоги для добровільних пожежно-рятувальних підрозділів територіальних громад області.

Про це повідомляє Волинська облрада.

На базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС Волинській області, що у Луцьку, 5 квітня розпочалося навчання для добровільних пожежно-рятувальних підрозділів територіальних громад області. Сотня добровольців здобуватимуть навички надання домедичної допомоги потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах у рамках проєкту «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області».

Зауважимо, що упродовж 2018-2021 років реалізацію цього проєкту на Волині здійснює комунальна установа «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг», що співфінансується Європейським Союзом у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 ЄІС.

«Безпека руху – це гостра проблема українсько-польського прикордоння. Її причинами є незадовільний стан доріг, великий транспортний потік  та  несправність транспортних засобів. Враховуючи те, що сьогодні  транскордонний рух розвивається дуже швидкими темпами, збільшується й ризик виникнення небезпечних ситуацій на автомагістралях. Відтак,  цей проєкт покликаний підготувати добровільні рятувальні підрозділи до дорожньо-транспортних пригод, які трапляються на автошляхах – за межами розміщення локалізації рятувальних служб», – зауважила т.в.о директорка КУ «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» Наталія Кролік.

Начальник Навчального пункту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Роман Семенюк розповів, що курс домедичної підготовки розрахований на 6 днів і має тривалість 48 годин.

«Бути першим на місці події – це означає прибути першим на місце надзвичайної ситуації, як індивідуально, так і у складі груп і бригад - до появи професійних медичних працівників. Це означає бути тими фаховими людьми, які здатні виконати базові маніпуляції для порятунку життя постраждалого без використання спеціального обладнання. Курс передбачає вивчення базових понять про будову тіла людини та роботу її внутрішніх органів, а також здобуття знань, які необхідні для оцінки стану постраждалих для надання першої допомоги в екстремальних ситуаціях до прибуття бригади екстреної медичної допомоги», – повідомив він.

Опісля офіційної частини заходу Роман Семенюк також запропонував гостям оглянути матеріально-технічну базу навчального пункту, де проживатимуть та навчатимуться добровольці.

Довідково:

Загальний бюджет Проєкту становить 712 358,50 євро, включаючи грант ЄС у розмірі 641 122,65 євро, у т.ч. для української сторони - 197 967,00 євро, з них 178 170,30 євро (90%) – це грантові кошти Європейського Союзу.

У Волинській області проєкт реалізується за участі 15 територіальних громад, а саме: Устилузької, Поромівської, Павлівської, Литовезької, Іваничівської, Вишнівської, Рівненської, Голобської, Дубівської, Колодяжненської,  Заболоттівської, Шацької,  Любешівської, Луцької (Жидичинський старостинський округ) та Луківської.

У рамках Проєкту буде закуплено рятувальне обладнання (комбінований інструмент - ножиці-розширювачі з електричним приводом, медичні рятувальні сумки та жилети). Окрім навчання з надання першої домедичної допомоги, для добровільних пожежно-рятувальних підрозділів буде  проведено спільні польові навчання з використанням рятувального обладнання для відпрацювання навиків реагування під час надзвичайних ситуацій транскордонного характеру.Романюк Микола Петрович став директором житлово-комунального підприємства №2. Микола Петрович має досвід роботи у сферах автомобілебудування та харчової промисловості. Ігор Поліщук наголосив, що Микола Петрович, щонайперше, має подолати хамство серед працівників підприємства, адже люди, які звертаються до житлово-комунального підприємства мають отримувати нормальні послуги.

Читайте такожУ Луцьку мають відремонтувати рекламні носії

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром