У місті хочуть боротися із псевдоволонтерами

04 Грудня 2015, 10:56
4693

Лучанин Сергій Абрам зареєстрував петицію, у якій пропонує визначити місця для здійснення благодійної та волонтерської діяльності.

Автор петиції зазначає, що у місті є проблема із діяльністю «благодійних фондів», недобросовісних громадських організацій та приватних осіб, які збирають кошти у скриньки на вулицях міста. Кошти ніби збирають на потреби АТО, дітям учасників АТО, для хворих дітей і тощо.

«Під час перевірки документів неодноразово були ситуації, що людям, котрим збирали кошти, не були повідомлені про це, або ж вони просто не отримували ці кошти від таких «благодійників». Також дані «волонтери» - збирачі зі скриньками, доставляються небайдужими активістами до міськвідділу міста, через ряд фактів, котрі свідчать про те, що даний фонд веде шахрайську діяльність», – написав у зверненні Сергій Абрам.

Він стверджує, шо у Луцьку є громадські організації та волонтерські організації, які своєю діяльністю зарекомендували себе як прозорі та чесні організації. Але випадки з недобросовісними організаціями та псевдоволонтерами кидають на них тінь. Правоохоронці не мають достатніх підстав задля припинення діяльності шахрайських «фондів».

«Єдиним вирішенням даної проблеми на сьогодні є впорядкування діяльності по збору коштів з громадськими організаціями та благодійними фондами на території міста Луцьк», – наполягає Сергій Абрам.  

Лучанин пропонує виконавчому комітету прийняти рішення «Про визначення місць для здійснення благодійної та волонтерської діяльності в місті Луцьк», у якому визначити критерії для надання дозволу на збір коштів та чітко визначити місця для відведення цієї діяльності.

Пропозиції щодо вимог та процедури надання дозволів для ГО та БФ:

– надання установчих документів: статуту, свідоцтва про державну реєстрацію та заяви;
– надання інформацію про засновників та керівників ГО чи БФ;
– надання звітів про діяльність.
 
Процедура видачі дозволу повинна бути максимально швидкою та прозорою та передбачати відкликання цього дозволу у будь який момент.

Пропозиції щодо місць для збору коштів:
– Театральний майдан;
– зупинка Там-Там в сторону проспекту Перемоги;
– Київський Майдан.

«Збір коштів у транспорті, в торговельних закладах на залізничному та автобусних вокзалах та станціях пропонуємо взагалі заборонити», – зазначає автор.

Петицію зареєстровано у п’ятницю, 4 грудня. Наразі вона зібрала 2 голоси із 300 потрібних.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментарі
05 Грудня 2015, 05:14
молодець!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39