У Луцьку виявили порушників, які ловили рибу сіткою

05 Квітня 2021, 16:47
3456 Джерело: Волинський рибоохоронний патруль

У період з 29 березня по п’яте квітня 2021 року Волинський рибоохороний патруль задокументував 23 порушення природоохоронного законодавства.

Про це Район.Луцьк повідомили в рибоохоронному патрулі.

Склали 10 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), 11 – за грубі порушення рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім того, оформили два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 510 гривень штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили один кілограм водних біоресурсів. Також вилучено сім одиниць заборонених знарядь лову та ще 15 одиниць – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 2 квітня викрито два грубих порушення Правил рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів двома сітними знаряддями лову. Інцидент стався на озеро Велике Чорне, поблизу смт Шацьк Шацької ТГ Волинської області.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Того ж дня в ході рибоохоронної роботи на річці Стохід, поблизу села Старі Червища Камінь-Каширського району викрито два порушення Правил рибальства за пересування човнами на нерестових ділянках. На викритих громадян складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Третього квітня завдяки зверненню небайдужого рибалки на «гарячу лінію» Волинського рибпатруля викрито 5 порушень правил рибальства на заплаві річки Стир, поблизу вулиці Ковельської та на водних об’єктах, поблизу провулку Надозерний у місті Луцьк Волинської області. На осіб оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Четвертого квітня на «гарячу лінію» рибпатруля повідомили про грубе порушення Правил рибальства на річці Стир,  поблизу вулиці Героїв УПА у місті Луцьк. Волинські рибпатрульні спільно з нацгвардійцями оперативно прибули на вказане місце. Так, викрито двох громадян, які здійснювали вилов риби забороненим сітним знаряддям лову. Завдяки повідомленню громадянина та оперативним діям рибоохорони, порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

З 2 по 4 квітня волинські рибпатрульні спільно з працівниками поліції здійснили рейд водоймами Ковельського району Волинської області. Під час рибоохоронної роботи на Ковельському водосховищі порушень не виявлено. В ході обстеження річки Турія від села Заріччя до міста Ковель виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 10 сітних знарядь лову. Складено відповідний акт.

Довідково:

Нагадуємо, з першого квітня розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

Читайте такожПовторна видача свідоцтва про реєстрацію шлюбів: що потрібно знати

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром