Боратинська громада творчо співпрацюватиме з обласним еколого-натуралістичним центром

03 Квітня 2021, 12:11
Сергій Яручик та Валентина Остапчук 1550 Джерело: Сайт Боратинської громади
Сергій Яручик та Валентина Остапчук

Боратинська громада та Волинський обласний еколого-натуралістичний центр Волинської обласної ради зробили ще один крок у напрямі розвитку та модернізації системи екологічної освіти у територіальній громаді.

1 квітня сторони підписали Меморандум про соціальне партнерство та творчу співпрацю. Підписання угоди відбулося у Боратині за участю сільського голови Сергія Яручика та директорки Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради, заслуженої працівниці освіти України Валентини Остапчук. Про це йдеться на офіційному сайті громади. 

Мета такого співробітництва – реалізація спільних інтересів у сфері екологічної освіти та виховання дітей, учнівської та студентської молоді в закладах освіти, з метою поширення екологічних знань; розвиток соціального партнерства у вирішенні питань біологічної й екологічної обізнаності шляхом вибудовування ефективних механізмів співпраці між соціально відповідальними закладами освіти, органом місцевого самоврядування, державними і громадськими організаціями, бізнес-структурами та мешканцями для сприяння сталого розвитку громади.

«Ми вже давно співпрацюємо з Боратинською громадою на партнерських засадах, – розповідає  Валентина Остапчук. – На базі трьох закладів освіти – Рованцівської, Боратинської та Баївської шкіл успішно функціонують гуртки еколого-натуралістичного спрямування, які викладають наші фахівці, разом уже реалізували кілька освітніх проектів. Зараз ми формалізували наші партнерські відносини і готові працювати ще більше та ще ефективніше».

«Співпраця з Волинським обласним еколого-натуралістичним центром – ще один крок на шляху до екологізації Боратинської громади, – запевняє сільський голова Сергій Яручик. – Ми вже маємо певні напрацювання та ідеї, які хочемо втілити. Мова йде про облаштування навчально-методичних майданчиків, створення шкільних лісництв тощо. Впевнений, що разом ми станемо «локомотивом» розвитку екологічного руху не лише у нашій громаді, а й в Україні».

Читайте також: Боратинська екогромада: 15 кроків до формування безпечного середовища

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром