Молоді: найдовший у світі будинок «тріщить по швах»

29 Липня 2017, 17:14
2361

Один із під’їздів найдовшого житлового будинку у світі, розташований на 33 мікрорайоні Луцька, руйнується уже понад двадцять років.

Щодня мешканці цього будинку ризикують своїм життям, перебуваючи у квартирах, які все більше тріщать, – пише Волиньinfo.

Руйнується 1 під’їзд на проспекті Молоді, 19.

Мешканець будинку, екс-депутат Луцькради Богдан Дутчак розповів, що живе із сім’єю у цьому будинку уже 39 років. Більше 20 років тому заїхав у двір трактор ЖЕКу з великими колесами і провалився поблизу будинку. Трактор проламав трубу від каналізації головного колектора.

Тоді всі стоки каналізаційні почали текти під будинок. Окрім того у двір довелось закрити один із проїздів, оскільки їздили великотоннажні автомобілі, які теж зрушували будинок.

За часів свого депутатства Богдану Івановичу так і не вдалося домогтися вирішення проблеми. Інші мешканці теж уже не знають, куди звертатись із цим питанням.

Більше 10 років тому, за словами Богдана Івановича, у під’їзді на першому поверсі провалилась підлога приблизно на метр. На щастя, тоді людей на сходовій площадці не було, – як мінімум, могли би поламати ноги.

Мешканець зауважив, що під будинком, мабуть, яма, постійно підмиває вода, тому ідуть тріщини. Працівники ЖЕКу ставили маячки для перевірки – тріщини дійсно збільшуються.

Тріщать і сходові площадки. Помітні ці тріщини і у квартирах мешканців.

«Взимку навіть сніг задував», – розповів інший мешканець, Сергій, показуючи свою квартиру.

Ці тріщини зараз приховані шпалерами, а от у коморі вони досить помітні на кожному поверсі. У Сергія навіть стеля почала осуватися.

Богдан Іванович каже, що подейкують, наче будинок стоїть на пустоті і щоб вирішити цю проблему потрібно цю пустоту заливати.

На цей момент комунальники навіть не провели експертизу щодо стану будинку, аби визначити, наскільки небезпечним є перебування людей у ньому, щоб не повторилася доля будинку на Рівненській, 109.














 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром