Відомий журналіст розповів молодим лучанам про націоналізм

03 Грудня 2015, 15:21
3878

Відомий журналіст Віктор Тимченко презентував книгу «Модерний націоналізм. Глобальні проблеми та як їм зарадити».

Зустріч відбулася у середу, 2 грудня, в юнацькій бібліотеці.

Автор мав нагоду поспілкуватися із молодими представниками «Національного альянсу».

«Віктор Тимченко, як на мене, пише для молоді. Три роки тому читала його першу книгу «Час націоналізму».Тоді ще тільки починала цікавитись цією темою. Зараз рекомендую читати книги автора усім, хто хоче знати більше про націоналізм», – розповіла керівник міського осередку «Національного альянсу» Юлія Гульчак.

У книзі Віктор Тимченко прагне розвінчати міф, що націоналізм панує лише на заході України. Автор впевнений, що і по той бік Дніпра є люди, які вважають себе українцями і не менше люблять свою державу. Оскільки журналіст проживає за кордоном, то базою книги стали сучасні європейські реалії.

«У Європі багато культурно чужих переселенців, які вже доволі добре вкорінилися. Вони покидають, до прикладу, Африку, яка їм не подобається. Приїджають і створюють у Європі Африку, яка їм теж не подобається», – розповів Віктор Тимченко.

За твердженням автора, кожна людина має право шукати де краще. Діаспори Канади та Аргентини існують ще з ХІХ століття. З іншого боку, більшість європейців усе частіше запитують , а де межа толерантності щодо біженців? Коли залишиться обмаль води, кожен буде дбати про збереження своєї нації.

Віктор Тимченко стверджує, що громадяни мають любити свою націю як модерна людина, а не догматична.

«Комуністи досі рівняються до праць Маркса і Леніна. Але один жив 200 років тому, інший –100. Ці праці просто не відповідають вимогам часу», – каже автор.

По завершенні презентації Віктор Тимченко отримав неофіційну пропозицію приїхати на фестиваль українського опору «Бандерштат». Кореспонденту Район.Луцьк він зізнався, що більше любить офіційні зустрічі в навчальних закладах та бібліотеках. На фестивалях ще не виступав, проте обіцяє знайти для молоді дві-три оригінальні думки.






Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром