Втрата у Луцькому зоопарку: помер лев Нік

31 Березня 2021, 14:34
У Луцькому зоопарку помер лев Нік 3420
У Луцькому зоопарку помер лев Нік

У Луцькому зоопарку – значна втрата.  Цю зиму не пережив лев Нік. Тварина померла у віці, який відповідає глибокій старості короля звірів

Про це розповіли на сторінці зоопарку у фейсбуці. 

Нік приїхав до Луцька із Миколаївського зоопарку в 2004 році, будучи чотиримісячним малям. І став першим самцем цього виду в колекції зоопарку. 
Чимало років лев прожив у некомфортних умовах тісної клітки, де він перебував усі пори року. А вже у просторий і теплий вольєр із майданчиком для вигулу звірів переселили після реконструкції зоопарку, яка завершилася у 2015 році. 

«Безперечно, Нік та його супутниця Даша завжди були одними з улюбленців відвідувачів. Невідворотні зміни у здоров’ї лева працівники зоопарку почали помічати кілька місяців тому. Найперше він просто перестав окреслювати межі своєї компетенції потужним риком, який роками був «візитівкою» Ніка. Звичайно, на огляд запросили наших незмінних ветеринарів Інну Васильковську, Вікторію Коваль, Людмилу Білич. Ті після комплексного обстеження констатували, що у тварини недуга, яку не здолати медикаментозно чи з допомогою операції, – старість», – розповіли працівники зоопарку. 

Керівництво боролося за життя Ніка. Однак це не допомогло. На 17 році життя тварини не стало. 





Читайте також: Погрожував вбити студентів: біля Луцького гуртожитка затримали порушника

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром