У Луцьку витратять понад чотири мільйони на біопрепарати для очистки стічних вод

30 Березня 2021, 16:15
Очисні споруди 2253
Очисні споруди

Очисні споруди Луцька, які збудовані ще у 1973 році, жодного разу капітально не ремонтували.  Тому вони стають причинами неприємних запахів. Минулого року на очисних спорудах замінили обладнання. 

Які роботи проведуть на очисних спорудах, повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук у фейсбуці. 

Як розповів очільник Луцька, застосовуватимуть біопрепарати для очистки стічних вод від органічних складових, що будуть введені на всіх етапах очистки. Серію препаратів різного рівня впливу будуть вводити окремо в мулові карти, в аеротенки, у біоставки. Вартість проєкту – 4,4 мільйона гривень. 

Планують також замінити 800 метрів трубчастих аераторів в аеротенках-складових системи біологічної очистки стічних вод. Вартість проєкту – 1 мільйон гривень.  

Цього року капітально відремонтують вторинний радіальний відстійник на ОСК. Вартість проєкту –1,2 мільйонів гривень.
.
 На двох з найбільших каналізаційних насосних станціях (КНС) №1 та №3 встановлять дві системи озонування повітря, які очищують середовище від шкідливих сполук та від можливих неприємних запахів на територіях КНС та прилеглих до них територіях. Вартість проєкту – 1,3 мільйона гривень. 

Запланували очищення двох мулових карт на ОСК. Вартість проєкту – 0,45 мільйона гривень. Очікуваний ефект: звільнення 2-х мулових карт для заповнення мулом з біоставка №2, можливість очищення біоставка №2.

Читайте також: Двісті місць, тераса і МакДрайв: яким буде МакДональдз у Луцьку


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024