Відірватися від землі, проблем і під улюблену музику: як лучани фестивалили на «Файному місті»

27 Липня 2017, 22:47
2277

Фестивальне життя – це маленька історія літа. «Файне місто» – маленькою не назвеш. Це величезний спогад, в якому чотири дні пролітають як день, а яскравих моментів залишається неначе після місяця перебування на оригінальному курорті.

Музичний фестиваль «Файне місто» тривав з 20 по 23 липня і зібрав близько 50 тисяч відвідувачів.

Від самого ранку діяла сцена-амфітеатр. Тут читав лекції Сергій Жадан, розповідали про техніки медитації, читали вірші та голосно заявляли про себе.




З амфітеатру фестивальники могли відправлятися до сцен, які їм самим до душі. Main/Light/Dark сцени – це майданчики людей з особливими смаками, адже хтось приїхав по хард-рок від Calliban, для когось метою перебування на фесті стало виконання Poets of the fall їхнього хіта Sleep Sugar, а от деякі рекласували, слухаючи ніжну Христину Соловій. А ще діяла сцена, де грала регі-музика, а вночі можна було відірватися і під клубні композиції.

Частина українців приїхали послухати O.Torvald. Їх же вихід був особливим. Раніше Євген Галич робив шалені вчинки, позиціонував себе як брутальний, самовпевнений і відвертий. Територія вільних людей цьогоріч показала нам гурт, який після Євробаченн-2017 знають усі, з інакшого боку.  Їх випуск забарвили фестивалем фарб холі.




Територія фестивалю нагадувала справді невеличке місто. Іронічно, поруч навіть було кладовище. На іподромі цілодобово грала музика, майоріли ліхтарики, працювала величезна зона харчування. Хенд-мейд ярмарок також відзначився наповненістю. Придбати фестивальники могли прикраси, скейти, кепки, м’які іграшки та навіть шкарпетки.

 А якщо обговорити комфортність фестивалю, то на території і платного, і безкоштовного наметового містечок можна було знайти душ, туалети, дрова.





Проте, кожен фест рекламують найперше люди. Вже традиційними для файного міста стали яскраві зачіски, дреди, татуювання, шалений одяг, кігурумі, жартівливі шапки та всі можливі аксесуари. А в повсякденному житті люди, які одягають вищезгадане, часто офісні працівники, власники підприємств, викладачі та просто люди, які після повернення додому вже не будуть такими ж як на «Файному місті-2017».

Ведучою фестивалю, до речі традиційно, була Вікторія Жуковська з Луцька. Тож лучани найбільше часу проводили біля головної сцени, адже ведуча для нас особлива, «своя».

Отож, до зустрічей наступного року на фестивалі «Файне місто». 










 

Софія ГУДИЧ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром