Зміїнець: мешканці села досі не забезпечені питною водою

27 Липня 2017, 13:55
3169

Жителі села Зміїнець Луцького району скаржаться на проблеми з питною водою.

Про колективне зверненням про підтримку розробки в 2017 році проекту водогону у селі Зміїнець на вулицях Луцькій і Першотравневій та побудову вуличного водопроводу повідомила у групі Княгинівська громада у Facebook депутат Людмила Левчук. 

За ]] словами, найбільше від води паганої якості страждають мешканці будинків непарної нумерації на вулиці Луцькій та вулиці Першотравневої – а це понад 50 домогосподарств, де проживає двох сотень осіб. 

«Таку воду, яка використовується з підземних джерел питного водопостачання, важко назвати питною, бо вона є потенційною загрозою виникнення санітарно-епідемічної ситуації та загрожує здоров’ю громадян, що її споживають», – стверджує депутат. 

Жителі вулиці Луцької побоюються, що отримати дозвіл чи провести вуличний водопровід нещодавно відремонтованою Ковельською трасою ніхто не дозволить.

Зауважимо, що у Регіональній Програмі «Питна вода Волинської області» на 2012 - 2020 роки чітко вказано, що кошти у розмірі понад 1 900 000 гривень виділяються для побудови водопроводу у с. Зміїнець. Пояснюється це тим, що вода з підземних джерел питного водопостачання у цій місцевості при лабораторних дослідженнях обласною СЕС визнана непридатною для споживання населенням. 

Читайте також: Львівська: з аварійного трубопроводу дві доби витікає вода

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром