День народження та день театру: «Бешкетники» відсвяткували п'ятиріччя

29 Березня 2021, 09:33
2902

У Міжнародний день театру в Луцьку своє п’ятиріччя відсвяткувала дитяча театральна студія «Бешкетники».

Майже тригодинна театральна імпреза з різними номерами, іграми й конкурсами відбулася 28 березня у Палаці культури.

Почалося дійство з недитячих роздумів кількох старших вихованиць студії про долю акторів. Проте, вже наступним номером була улюблена пісня «Бешкетників» – «У білих хмарах».

1

Юним акторам вручили грамоти й подяки за їхню творчість, які поповнять і без того немало колекцію нагород. Також привітали з днем народження представниці Волинського обласного науково-методичного центру культури та директор Палацу культури Юрій Войнаровський. До того ж директор розповів, як свого часу сумнівався, чи давати дозвіл на відкриття театральної студії в Палаці культури.

«Коли Вадим (Хаїнський – ред.) до мене підійшов п’ять років тому, я, скажу чесно, боявся. Тут колись був театр, ми багато мали гастролів. Але я боявся, бо для театру треба декорації, гроші на дорогу і так далі. Але він мене переконав», – додав директор.

1


1

3

Програма свята була дуже насиченою. «Бешкетники» показали все, чому вони навчилися. Мали змогу виступити навіть найменші актори. Зокрема, діти вразили здатністю не виходити з образу й продовжувати імпровізувати, навіть коли щось іде не за планом.

Завдяки кільком конкурсам, змогли побувати на сцені й малі та дорослі глядачі. Вони змагалися в театральній вікторині, виконували завдання ведучих та взяли участь у короткій сценці.


1

На завершення на сцену вийшли абсолютно всі «Бешкетники» та їхні керівники, щоб прийняти овації від глядачів.

За словами засновника й керівника студії Вадима Хаїнського, вони з вихованцями, як справжні бешкетники, старалися багато імпровізувати.

«Ви сьогодні нас побачили справжніми, такими, як ми є. Ми не хотіли «вичурно» зробити всі номери, як вистави по пів року у дорослому театрі. Це нудно, це не по-бешкетному. У нас вийшло весь захід зробити за два тижні. Він вийшов великий, бо мені було дуже шкода якийсь номер не взяти. Я хотів, щоб усі діти змогли виступити», – сказав керівник студії.

2

1

Діти також подякували Вадиму Хаїнському та вручили невеликий подарунок на честь дня народження. Тоді, як і в дорослому театрі, з залу юним акторам понесли квіти.

2

2

1


1



1

1

1

1

1

Читайте такожПрацівниця культури зі Шклиня присятила роботі все життя

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром